Een hoop spanning de laatste tijd. . .

En ondertussen werden er punten gepakt!

Dalto C1 - Vriendenschaar C1

Na de spannende thuiswedstrijd tegen DVO stond de wedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht op het programma en dat was op een heel andere manier heel spannend! 😉

Eén van de auto’s was verkeerd gereden en op zich was dat natuurlijk geen probleem, totdat bleek dat ’t wel heel lastig werd om alsnog op tijd op het complex van Oranje Wit aan te komen. File, afgesloten afslag, omleiding, centrum van Dordrecht op de zaterdagmiddag, dan weet je wel hoe laat het is. Via live-locatie op Whatsapp en een telefoonverbinding werd geprobeerd om de mannen op tijd bij Oranje Wit te krijgen. Op het veld werd telkens overlegd met de scheidsrechter, beoordelaar en coaches van Oranje Wit, we wisselden alvast van aanvoerder, kozen de kanten, stelden wat ouders op de parkeerplaats op; zodat we konden beginnen zodra we compleet zouden zijn. De mannen hadden ondertussen geprobeerd om vanuit het centrum naar het sportcomplex te lopen. Het mocht allemaal niet baten, een half uur na aanvangstijd konden we helaas niet beginnen en floot de scheidsrechter af. Dezelfde avond nog een schikkingsvoorstel van de Bond: twee punten in mindering (en een hoop kosten).

Uiteraard werd door het bestuur van Dalto bezwaar gemaakt en wederom brak een spannende periode aan. Vanochtend bleek echter dat we met succes bezwaar hebben gemaakt, de Tuchtcommissie van het KNKV  heeft geoordeeld dat hier sprake was van overmacht en dat de twee punten in mindering teruggedraaid worden. Een goede uitspraak en heel mooi nieuws natuurlijk! Zodoende staan we na zes wedstrijden op zeven punten.

Twee weken geleden werd er namelijk al gewonnen van DSC. Dat was een heerlijke wedstrijd. We kwamen snel op een 0-2 voorsprong totdat Jesper zijn heer even kwijt was (1-2). Eén blik van hem was voldoende voor mij, hij begreep waarom hij tegen deze heer was opgesteld en je raadt het al, de rest van de wedstrijd heeft deze heer niet meer gescoord. Verdedigend hadden we het met name lastig met de lange heren van DSC, die de bal makkelijk en hoog weg konden schieten. Onze mannen waren echter supergeconcentreerd en gaven maximale druk zonder een overtreding te maken: Rick onverstoorbaar als altijd, Jesper zich vastbijtend als een echte pitbull, Stijn in opperste concentratie met z’n arm omhoog (erg mooi om te zien), Jonas bleek ook stappen gemaakt te hebben in het verdedigen en volgde zijn tegenstander overal netjes en Dennis verdedigde op zijn eigen manier… 😉

Met rust stond het 7-9 en hadden we al wel één time-out en wissel gebruikt om de voorsprong vast te blijven houden. Vooral rustig blijven en de juiste keuzes blijven maken, dat was belangrijk. De tweede helft ging eigenlijk op dezelfde voet verder, maar we konden niet voorkomen dat DSC op gelijke hoogte kwam (14-14). Time-out, wissel, onderschepping, laatste aanval, laatste schot, laatste doelpunt, laatste seconde, gewonnen! Het moest bij onze doorloopballenman uit zijn tenen komen, maar vanaf zes meter was hij trefzeker, wat een ontlading (14-15)!

Afgelopen week werd er bij Jonas gezellig naar de EK-wedstrijd Frankrijk – Ierland gekeken, wie had gedacht dat we ooit zo’n wedstrijd zouden kijken! In ieder geval leuk om Cedric te zien spelen, al begreep niemand van de C1 waarom onze kleine Fransman (die geen Frans spreekt) in de rebound werd gezet. Maar goed, Frankrijk won uiteindelijk in een spannend slot, vraag me niet hoe.

Zaterdagmiddag kwam Vriendenschaar op bezoek. Ditmaal veel minder spanning in de wedstrijd. Aanvallend ging het wat moeizaam, maar gelukkig werd er weer geconcentreerd verdedigd. Na een ruststand van 4-2 kon in de tweede helft afstand genomen worden van Vriendenschaar, dat weliswaar een beter aanvalsspel op de mat legde en meer kansen creëerde, maar een minder afrondingspercentage behaalde. De wedstrijd kon relaxed uitgespeeld worden en bij 9-5 floot de scheidsrechter af.

Nog twee wedstrijden te gaan, hopelijk blijft het een tijdje mooi weer…

Robin