In het AD, commentaar Rudo op de poule-indeling

20210427 AD Header Daltosite

Dalto Rudo Schulting - AD

Rudo Schulting, aanvoerder van Korfbal Leagueclub Dalto uit Driebergen, is niet blij met het besluit van korfbalverbond KNKV om de League volgend seizoen weer op te knippen in twee poules.

Stan Bos
Driebergen

Het verbond besloot om de Korfbal League onder te verdelen in twee poules van zes clubs vanwege het EK in oktober, de onmogelijkheid om de korfbalfinaIe in Ahoy naar achteren te schuiven en het feit dat eerste kerstdag en l  januari op een zaterdag vallen. Daardoor zijn de speeldata beperkt.

“Om eerlijk te zijn, ben ik er niet blij mee”, reageert Schulting. “Ik had graag een normale competitie gespeeld. Dat is het eerlijkst. Het KNKV zegt dat de poule-indeling is gemaakt op basis van de ranglijst van dit seizoen. Complete willekeur en amateuristisch.”

Door twee poules te maken – Dalto is ingedeeld bij Fortuna (Delft), KZ (Koog aan de Zaan), Blauw Wit (Amsterdam), LDODK (Gorredijk) en KCC (Capelle aan den IJssel) – hebben de internationals na het EK, komende oktober in België, voldoende voorbereidingstijd. Schulting: “Ik wil geen Calimero uithangen, maar ik heb het idee dat de grote clubs hier een flinke vinger in de pap hebben gehad.”

Door deze poule-indeling mist Dalto onder meer de twee streekderby’s met DVO uit Bennekom, wedstrijden die negen van de tien keer garant staan voor sfeer en spektakel. “Superjammer”, vindt Schulting. “Tegen PKC en TOP winnen wij niet snel, maar het zijn wel de wedstrijden waarvan we veel kunnen leren. Ik ben niet boos, maar hou er wel een naar gevoel aan over. We zijn vorig jaar gepromoveerd. Dan wil je gewoon het liefst tegen alle ploegen spelen.”