In het AD: Mats Rodenburg wacht moordende concurrentie bij Dalto

Mats Rodenburg (25) keert komend seizoen terug bij Dalto. Bij de korfbalhoofdklasser uit Driebergen wacht de Utrechter een fikse concurrentiestrijd.

Rodenburg verruilde Dalto vier jaar geleden voor Nieuwerkerk. Bij de hoofdklasser ontwikkelde hij zich tot een allround korfballer. “Ik heb altijd het idee gehad om terug te keren bij Dalto, vertelt Rodenburg. “Jesper Oele (assistent-coach, red.) en Leen Willemsen (nieuwe coach Dalto 2, red.) benaderden me. Dalto heeft een goed trainingsprogramma en de juiste mensen in de staf. Van hun verhalen werd ik enthousiast.”

Van zijn jaren bij Nieuwerkerk werd Rodenburg een betere korfballer, maar toen Dalto lonkte naar zijn terugkeer was de keuze snel gemaakt. Rodenburg raadpleegde zijn vader Koos, zelf oud-topkorfballer en ex-speler van Dalto. “We hebben overlegd wat handig is om te doen en waren het snel eens. Er volgde geen moeilijke discussie. Mijn vader geeft goede adviezen.”

Bij Dalto, dat dit zaalseizoen uit de Korfbal League degradeerde, krijgt Rodenburg te maken met stevige concurrentie. Aanvoerder Rudo Schulting, Rene Siedsma, Mathijs den Ouden en JoostWattel zijn onbetwiste basisspelers, terwijl de jongelingen Thijs van de Griendt en Kris Boere nadrukkelijk op de deur van het eerste bonken.

“Er staat inderdaad een sterke selectie. Het is aan mij om een plek te bemachtigen. Ik weet niet of ik komend seizoen in het eerste of tweede speel. Het jaar is geslaagd bij promotie. Hopelijk maak ik dat als speler van het eerste mee, maar het klopt: er is veel concurrentie.”

Stan Bos