Jeugdtoernooi Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Poster Dalto Jeugdtoernooi


De uitslagen en stand zijn online te volgen via deze link!


Poule-indeling & programma (kruis)finales

Dalto Jeugdtoernooi Poule Indeling

(Kruis)finales

Spelregels

Wedstrijden worden gespeeld volgens de normaal geldende korfbalregels. Omdat er in verschillende leeftijden en klassen tegen elkaar gespeeld wordt, zijn daar een paar verduidelijkingen en uitzonderingen op nodig.

  • Alle teams scoren op korven van de eigen hoogte. In wedstrijden met bijvoorbeeld C- en D-jeugd zijn er dus twee verschillende korfhoogtes op het veld. In de rust moeten ook de palen dus gewisseld worden.
  • Poule 1, 2 en 3 spelen wedstrijden van 2x 30 minuten. In poule 4 wordt 2x 25 minuten gespeeld.
  • In poule 1, 2 en 3 wordt gewisseld per twee goals. In poule 4 wordt na 12,5 minuut van vak en functie gewisseld zoals gebruikelijk bij de D-jeugd.
  • In poule 1 en poule 2 kan door alle teams gebruik gemaakt worden van time-outs volgens de normaal geldende regels. Dus maximaal twee per team per wedstrijd. De duur van de time-out is maximaal één minuut.
  • In poule 1, 2 en 3 wordt gespeeld met bal K5, in poule 4 met bal K4.

Alle thuisteams spelen in geel, alle uitteams spelen in één andere kleur. Reserveshirts kunnen waar nodig opgehaald worden bij Jan Slettenhaar. Zoals gebruikelijk: eerst even een afspraak maken daarover met Jan! Zijn nummer en adres vind je hier: dalto.nl/reserveshirts. Geef bij het reserveren de benodigde maten door.

Een team wat niet compleet is zoekt eerst in de eigen poule of in lagere poules naar invallers. Lukt dat niet, dan mag er bij wijze van uitzondering één speler per team ingezet worden uit een poule die één klasse hoger is. In poule 3 mag dus bij uitzondering een speler uit poule 2 invallen, maar niet een speler uit poule 1.

Het wijzigen van de wedstrijdtijd is alleen mogelijk in overleg met de organisatie, zodat er gezorgd kan worden voor een beschikbaar veld en een scheidsrechter.

Het wijzigen van de wedstrijddag is alleen mogelijk in overleg met de organisatie, zodat er gezorgd kan worden voor een beschikbaar veld en een scheidsrechter. In principe zijn woensdag 18:00 uur en donderdag 19:00 de uitwijkmogelijkheden voor wedstrijden die niet op zaterdag gespeeld kunnen worden.

Te allen tijde geldt dat iedereen zich aan het coronaprotocol van Dalto houdt, zoals op deze website staat gepubliceerd. Dat betekent dus onder andere: geen publiek bij de wedstrijden, niet blijven hangen als je wedstrijd is afgelopen en 1,5m afstand houden voor en na de wedstrijd voor iedereen van 18 jaar en ouder.