Kampioenwedstrijd Dalto/Klaverblad Verzekeringen B3 bij SKF

20201003 Kampioensfoto Dalto B3

Foto William Smit

Zaterdag 3 oktober werd om 13:00 uur de kampioenswedstrijd van de B3 gespeeld bij SKF Veenendaal. Voor de wedstrijd was de competitiestand: 1, Dalto, 2.  SKF. Als Dalto zou winnen, werden zij eerste in de poule van de veldcompetitie. Als SKF zou winnen, was er een gedeelde eerste plaats.

Helaas misten we Thije, Hanne en Roma voor deze wedstrijd, maar gelukkig zaten Dina (C1) en Stijn (B1) op de reserve bank. Coach René en Jan (en ondergetekende) hadden de volgende opstelling bedacht. In de aanval startten aanvoerder Jasmijn, Freya, Fabian en Daniël. In de verdediging Merel, Lieke Thomas en Flip.

Jasmijn toonde zich een goede aanvoerder door de score te openen met een vrije bal. Na vijf minuten kwam SKF langszij 1-1. De teams waren in het begin aardig aan elkaar gewaagd, maar na 15 minuten wist Lieke de score te brengen op 1-2. En nog geen minuut later scoorde Lieke opnieuw, 1-3.

SKF had een gaatje gevonden in de verdediging en scoorde de 2-3. De tegenstander van Merel was een lastige. Coach René had dat snel in de smiezen en wilde Jasmijn en Merel gewisseld hebben. Jasmijn werd snel gewisseld door Dina maar SKF kwam weer langszij tot 3-3. Merel werd gewisseld, Jasmijn kwam weer het veld in. Ook kwam Pepijn in het veld voor Flip. Dit leek een gouden wissel, want Jasmijn scoorde de 3-4 en Lieke zetten de ruststand op 3-5.

Na de rust werd Dina gewisseld door Merel. Ook dit pakte gelijk goed uit en scoorde Merel de 3-6. De zeer actieve Daniël die op dat moment al veel had gedaan voor het team, scoorde de 3-7. Lieke had een geweldige dag en via een mooie doorloopbal door Thomas aangegeven kwam de stand op 3-8. Dit smaakte naar meer. Lieke in de aangeef gaf Thomas, die goed doorzette de bal mee, waaruit geweldig door Thomas werd gescoord 3-9.

Fabian maakte een aantal geweldige loopacties, maar helaas werd dat niet altijd gezien door het team. Tot vijf minuten voor tijd Fabian scoorde, 3-10. Inmiddels was Stijn in de aanval gekomen, hij scoorde het laatste punt van de wedstrijd.

Eindstand 3-11.

Na afloop bedankte het team de meegereisde rij-ouders en kreeg iedereen een medaille! Ondanks het druilerige weer, was dit voor Dalto B3 een zonnige dag!

Was getekend,
William Smit