Alle Korfbal League-duels live via Eyecons.com

Eyecons - Korfballeague - Daltosite

De wedstrijden van de (Reserve) Korfbal League worden in een ‘kale’ sporthal gespeeld, maar de fans kunnen alle wedstrijden volgen. Deze worden live uitgezonden via het Korfbal Platform van Eyecons.

Daarvoor dien je je eenmalig (kosteloos) te registreren op: Eyecons.com/login en klik op Registreren. Accepteer de voorwaarden, het tweede vakje hoeft niet te worden gevinkt. Heb je al een account aangemaakt, dan kun je daar in het vervolg inloggen. Kies op de pagina met de diverse sporten voor Korfbal of Korfbal met de toevoeging Reserve Korfbal League.

Bekijk de wedstrijden van je keuze op laptop, pc, mobiel of tablet.

Wil je de wedstrijden naar je tv streamen, kies dan één van de volgende mogelijkheden (met dank aan kvtop.nl voor het uitzoeken).

  • Sluit een HDMI-kabel aan tussen je PC en TV en selecteer de juiste ingang op je TV.
  • Heb je AppleTV dan kan je hem vanaf je mobiel / tablet naar je AppleTV streamen. Klik daarvoor op het AppleTV icoontje in de Eyecons player.
  • Maak je gebruik van een Google ChromeCast, laadt de Eyecons player dan in de Google Chrome browser en klik op het cast icoon.
  • Heb je een SmartTV dan kan je natuurlijk altijd rechtstreeks via de webbrowser van je TV naar Eyecons.com.

Met name over Smart TV’s is veel verwarring, hele nieuwe TV’s (waaronder Samsung) hebben een interne Chromecast ingebouwd. Bij Samsung heet deze functionaliteit Samsung Smart View. Mocht je TV hierover beschikken dan kan je er direct naar toe casten met het cast icoon in de Eyecons player vanaf je smartphone.

Samsung Smartphone gebruikers.
LET OP! Ga NIET met Samsung Internet maar WEL met Google Chrome Internet naar www.eyecons.com. De Samsung-internetbrowser ondersteunt geen casting functionaliteit op dit moment.

Tevens zijn er vele apps die zogenaamde screen mirrorring naar een SmartTV kunnen doen.

Kijk je op een tablet:
Heb je een op Android gebaseerd tablet en een google Chromecast, ga dan met de Google Chrome browser naar eyecons.com en klik op het cast symbool.
Heb je een Apple tablet (Ipad) en Apple TV, ga dan met Safari of Firefox naar eyecons.com en klik op het cast symbool.

Elke Smart TV: Heb je een SmartTV, dan kan je natuurlijk altijd rechtstreeks via de webbrowser van je TV naar Eyecons.com. Met name over Smart TV’s is veel verwarring, hele nieuwe TV’s (waaronder Samsung) hebben een interne Chromecast en vaak ook ApplePlay ingebouwd. Bij Samsung heet deze functionaliteit Samsung Smart View. Mocht je TV hierover beschikken dan kan je er direct naar toe casten met het cast icoon in de Eyecons player vanaf je smartphone.


8 oktober 2020

Met ingang van het komende Korfbal Leagueseizoen zijn alle Korfbal Leagueduels live te zien via een online korfbalplatform, opgezet in samenwerking met Eyecons. Dat hebben het KNKV en de Korfbal Leagueverenigingen onlangs afgesproken met Eyecons, dat momenteel ook een online platform voor live voetbal (Tweede Divisie), live hockey (Hoofdklasse dames en heren) en live honkbal (Hoofdklasse) beheert.

Korfbalfans kunnen de best bezochte zaalcompetitie van Nederland, die vrijdag 23 oktober van start gaat, volgen op Korfbal.nl en de websites van de twaalf Korfbal Leagueverenigingen.

Goede samenwerking
Binnen de wereld van het topkorfbal – en ook steeds meer in de klassen eronder – is het op kwalitatief hoogwaardige wijze live streamen van wedstrijden gemeengoed geworden. Een goede samenwerking tussen de livestreamcrews van de verschillende Korfbal Leagueverenigingen en het KNKV heeft in de laatste jaren gezorgd voor steeds meer zichtbaarheid, uniformiteit en kwaliteit. De gezamenlijke samenwerking met Eyecons – een dochteronderneming van sportproducent Southfields en sportmarketingbureau House of Sports – en bijbehorende toetreding tot een coöperatieve vereniging is hier een belangrijke volgende stap in.

Deze gezamenlijke samenwerking met Eyecons is tot stand gekomen onder aanvoering van Rob Meijer (voorzitter KNKV), Iwan van den Berg (voorzitter DVO/Accountor) en Ed Hom (voorzitter Fortuna/Delta Logistiek), die het interim-bestuur van de te vormen cv vormen. Het proces wordt, in opdracht van het KNKV, begeleid door Maarten van Vliet.

‘Goed voor onze sport’
Rob Meijer, voorzitter KNKV: “Ik ben blij dat we ondanks de coronacrisis van start kunnen gaan met het gezamenlijke platform. Zichtbaarheid is immers één van onze doelstellingen. Door dit platform, waar ook de Internationale Korfbal Federatie aan zal deelnemen, zullen we naar verwachting een breder publiek trekken. Dat is goed voor onze sport.”

Iwan van den Berg, voorzitter DVO/Accountor: “Vanaf eind oktober kunnen onze fans op één plek op het internet alle Korfbal Leaguewedstrijden kijken. Dat is veel makkelijker en laagdrempeliger dan voorheen. Het is mooi dat alle verenigingen meedoen. Dat maakt ons product Korfbal League nog mooier en aantrekkelijker – ook voor sponsoren – en daar ben ik trots op. Dit is ook een uitkomst, nu we in deze coronatijd veel minder publiek in onze hallen kunnen verwelkomen. Ik verwacht dan ook dat het aantal online kijkers komend seizoen fors zal toenemen.”

Karl Breukink, manager Business Development Eyecons: “Met Eyecons hebben we een videoplatform ontwikkeld speciaal om sportcompetities te helpen om zichtbaar te worden. Na de Tweede Divisie voetbal, beide Hockey Hoofdklassen en de Hoofdklasse Honkbal, is de Korfbal League de vierde competitie die gebruik gaat maken van het Eyecons-platform. De livestreams van de Korfbal League zijn al dermate professioneel, dat ze wat ons betreft als lichtend voorbeeld dienen voor alle professionele sporten in Nederland en een mooie aanvulling vormen binnen het Eyecons platform.”

Korfbal League: stijgende populariteit
Na een livestreampilot in het seizoen 2013/2014 is de populariteit van de Korfbal Leaguestreams jaarlijks fors gestegen. Afgelopen seizoen trokken de streams van de acht ‘YouTube-verenigingen’ ruim 15 miljoen kijkminuten, een stijging van 25 procent ten opzichte van het seizoen ervoor. De kijkcijfers van de samenvattingen op Korfbal.nl groeiden ook met 33 procent. Naast deze online groei stegen ook de ‘fysieke’ bezoekerscijfers van de Korfbal Leagueduels. Gemiddeld trok een duel in de reguliere competitie zo’n zevenhonderd bezoekers, een lichte stijging ten opzichte van het seizoen ervoor.

Meer informatie volgt
Zodra er meer nieuws te brengen is over het online korfbalplatform, zullen het KNKV en de Korfbal Leagueverenigingen dit naar buiten brengen.

Alles over de Korfbal League vind je op Korfballeague.nl, dat binnenkort in een vernieuwde omgeving online komt. Het programma van de Korfbal League vind je hier.