Uit de krant van dinsdag 28 november

Dalto moet Pia Donkers missen na auto-ongeluk

Daltospeelster Pia Donkers

Pia Donkers komt bij na auto-ongeluk. Foto Marco Spelten

Stan Bos
Driebergen

De korfballers van hoofdklasser Dalto kunnen in elk geval komend weekeinde niet beschikken over Pia Donkers. Vorige week was de Driebergse betrokken bij een auto-ongeluk. Donkers verwacht geen blijvende schade over te houden aan het incident, maar moest het duel met Nieuwerkerk afgelopen zaterdag aan zich voorbij laten gaan.

Ze was onderweg naar haar werk in Eindhoven toen Donkers vlakbij de bestemming in een file belandde. Een achterop komende auto had de filevorming niet in de gaten en knalde met volle snelheid op de auto van Donkers. Zij had in een flits de handrem aangetrokken om meer brokken te voorkomen. “Ik raakte in een shock, moest hyperventileren en voelde mijn benen niet. Ook mijn nek functioneerde niet goed. Een ambulance bracht mij naar het ziekenhuis in Den Bosch.”

Gisteravond zat Donkers alweer een kwartiertje op de hometrainer. “Ik ben ontzettend ongeduldig en kon de hele week niets doen. Gisterochtend stond ik voor het eerst op zonder pijn.” Donkers heeft nog geen idee wanneer ze weer kan aansluiten bij de hoofdmacht. “Het hangt er vanaf hoe mijn lichaam reageert. Ik wil geen risico lopen. We spelen nog niet voor de play-offs of het kampioenschap.”

Donkers, die afgelopen zomer overkwam van Wageningen, heeft haar auto nog niet terug, maar is niet bang om weer de weg op te gaan. “Mijn auto is nog in de maak. Bovendien mag ik vanwege mijn nek en rug nog niet autorijden. Bang ben ik niet, want ik snap dat het een incident is.”