LDODK A1 – Dalto/SIMGroep A2, veel kilometers, geen punten

Afgelopen zaterdag, 22 september, speelde Dalto A2 om kwart over 1 tegen LDODK A1. Er werd om half 11 verzameld zonder Hermen die helaas thuis moest blijven. Gelukkig hadden we een uitstekende vervanger aan Michiel! Iedereen was dit keer wel op tijd, geen problemen dit keer met fietssleutels of fietsbanden waardoor we met vier auto’s richting Friesland konden vertrekken, met onze nieuwe mascotte Seres.

We kwamen prima op tijd aan op, voor Menno, bekend terrein. Gekke wedstrijd voor hem, maar ook wel weer heel leuk. Er werd rustig ingeschoten en we gingen rustig de voorbespreking in, waarin Sascha vertelde dat we niks te verliezen hadden, wat we ook niet hadden. De afspraken werden benoemd en we waren er klaar voor.

We gingen warmlopen, inschieten en er werden zelfs schoenen weer helemaal vast getapet (Nick….). Toen we klaar met alles waren kon dan echt de wedstrijd beginnen. Dit keer geen Carel als aanvoerder, hij kon alles meekijken vanaf de bank. Suzanne verving hem fantastisch. Ook hadden we weer geen Floor, zij moest nog steeds geblesseerd toekijken. Maar gelukkig hadden we Iera mee die reserve wilde zitten in het verre Friesland.

De wedstrijd begon en LDODK nam de bal uit maar die aanval werd niet benut. Daarna kregen wij de bal en wij benuttne deze aanval wel direct. Nordin zette ons op een mooie 0-1 voorsprong. Dat was ook helaas de enige voorsprong die we de hele wedstrijd hebben gehad. LDODK was wat groot, wat fysiek en kon wat makkelijker scoren, waar wij het soms erg moeilijk mee hadden. Maar wij bleven doorgaan, kop omhoog en er vol voor blijven gaan. Dat leverde ons ook uiteindelijk een ruststand op van 9-2.

Je zou denken wat slecht, maar wij waren er best tevreden mee. We deden het verdedigend erg goed en hielden dit ook vol. Beetje jammer was dat ons aanvalspercentage laag lag, waardoor we ook niet heel veel hadden gescoord. Maar goed, alles werd goed besproken en we gingen weer volle bak er tegen aan in de tweede helft.

In de tweede helft scoorde LDODK meer dan in de eerste helft. Wij scoorden ook meer dan dat we in de eerste helft hadden gedaan. Nick verdedigde keurig tegen een heer die in het Nederlands team speelt. Menno ving in de wedstrijd telkens de bal waardoor zijn vakgenoten konden schieten. Suzanne had wat pech in de afronding maar liet zichzelf weer van haar goede kant zien. In het andere vak hebben Renée en Anne keurig staan te verdedigen en aanvallend goed in dienst van het team gespeeld. Roemer liep ook goed medespelers vrij te gooien samen met Nordin. Het laatste deel in de wedstrijd vonden wij het ook allemaal wel prima. Het ging wat minder goed maar niet slecht. We maakten nog wat plezier in het veld want 1,5 uur in de auto zitten voor niks is ook niet leuk. Iera heeft nog een paar minuten mogen spelen en viel prima in. Super dat je mee wilde Iera! De uiteindelijke stand is 21-7 geworden.

Helaas dus geen punten mee terug naar Driebergen. Uiteindelijk kunnen we best tevreden zijn, we hebben echt goeie dingen laten zien en dat kunnen we meenemen naar de aankomende wedstrijden. We staan nu op een zesde plek met maar één punt achter op de nummers twee uit onze poule.

Carel, Nordin, Suzanne en Ruth gingen door om bij onze A1 reserve te zitten, die tegen Unitas een prima wedstrijd speelde. Zij wonnen namelijk wel en staan nu op een welverdiende eerste plek!

Zaterdag 29 september speelt de A2 uit tegen Wageningen A1. Dat gaat zeker een hele leuke en interessante wedstrijd worden! Helaas spelen wij dan niet thuis maar we zien jullie wel graag bij onze volgende thuiswedstrijd, op 6 oktober! Je zou toch niet Dalto A2 willen missen?

Ruth