Lonneke gestart, Ron bevorderd

Goed nieuws voor het S-team!

Zaterdag 21 december 2019 floot Lonneke haar eerste wedstrijd: Dalto E7 – Telstar E4. Ik kan me nog goed herinneren dat we samen in de Ziggo Dome naar de finale van de Korfbal League aan het kijken waren toen ze nog in de E’tjes speelde. Tijdens die wedstrijd was ze al geïnteresseerd in wat er daar beneden allemaal gebeurde en stelde ze me volop vragen, ook over de arbitrage.

20191221 Lonneke Arbitrage Dalto

Ron noteerde na afloop van de wedstrijd in zijn begeleidingsverslag:
“Het was jouw eerste wedstrijd en je liet zien dat er een leider in je zit. Je probeerde goed overzicht te houden en goed te letten op wat er eventueel fout ging. Daar floot je dan voor af en legde uit waarom. Een goede start!”

Welkom bij het S-team Lonneke!

En als we het dan toch over Ron hebben… Hij is onlangs door het KNKV bevorderd tot KNKV-beoordelaar. Ron ging afgelopen jaar wekelijks op zaterdagmiddag het land in om waar te nemen. Dat betekent dat hij vanuit het KNKV bij wedstrijden in het wedstrijdkorfbal ging kijken om te rapporteren hoe de betreffende scheidsrechter het deed. Zo borgt het KNKV de kwaliteit van de KNKV-scheidsrechters.

Nu is Ron ook beoordelaar. Dat houdt in dat hij niet alleen aan het KNKV rapporteert hoe de scheidsrechter het gedaan heeft, maar na afloop van de wedstrijd ook in gesprek gaat met de scheidsrechter en hem tips en adviezen geeft. De kennis die hij hierbij opdoet, komt ook de scheidsrechtersopleiding van Dalto ten goede. Een win-win situatie dus!

Hoewel Ron na afloop van de wedstrijd altijd al wel een praatje maakte met de scheidsrechter die hij waarnam, vormt dat nu dus een officieel moment. In die zin verandert er weinig, maar het is toch leuk dat we naast Wouter van Vlijmen nu een tweede officiële beoordelaar hebben namens Dalto. Van harte Ron!

20191221 Lonneke Arbitrage Dalto

Ron tijdens de begeleiding van Lonneke bij haar eerste wedstrijd bij Dalto.

Namens de Arbitragecommissie

Robin


Meer informatie en nieuwsberichten vind je op de arbitragepagina.