Minister de President

Column AvdP - Daltosite

Wel potver drie pilletjes, alle allememachies nog aan toe, het is toch niet te geloven ‘MPeetje’ Rutte, wat flik jij nou? Dit was niet de afspraak, we hadden samen in het torentje heldere en duidelijke afspraken gemaakt voor de start van de Korfbal League. Je zei nog tegen mij dat je zo onder de indruk was van het nieuwe pakket aan maatregelen dat ik had voorgesteld. Ik zou jou nog voorzien van wat 06-jes van wat aantrekkelijke vrijgezelle korfbaldames en heren, die kan je wel vergeten vriend!

Oh oh, wat was je blij. We zouden er voor zorgen dat aan elke korfbalpaal een automatisch handpompje met desinfecterende spray zou worden bevestigd, zodoende kon na elke aanval het desbetreffende vak netjes de handen reinigen.

Alle wedstrijden zouden met een zogenaamde ‘wasbal’ worden gespeeld, een nieuwe bal die speciaal is ontwikkeld in samenwerking met Kees R. van het KNKV, Witte Reus en Robijn. Een nieuwe futuristische bal die bij elke draaiing een klein beetje fris ruikende gel afgeeft, wat niet alleen in een hygiënisch effect resulteert, maar door toevoeging van lavendel en eucalyptus ook een kalmerend effect heeft.

Alle scheidsrechters zouden per direct worden voorzien van een digitale fluit-App op de mobiel, welke met een druk op de knop het altijd zo vrolijke blazende geluid nabootste. We zaten nog middenin een testfase met een blokfluit versie, waarvan de eerste resultaten heel positief klonken. Ook zaten we volop in de ontwikkeling van de ‘digitale kaart’, via een scherm op de wedstrijdtafel zou dan a la ‘wie is de mol?’ het schermpje rood of geel kleuren. We geloofden dat dit toch zeker had kunnen bijdragen aan de amusementswaarde tijdens de livestreams.

Om zo min mogelijk aerosolen in de lucht te laten zweven hadden we voor de teams en begeleiding ook een fluitconcert App ontwikkeld voor op de bank.

En zelfs een App voor de coach en het thuispubliek om kritiek te kunnen uiten op de leiding, waarmee je toch je gevoel en ongenoegen kon uiten en verder geen last krijgt van opgekropte emoties of woede. We hadden hier een paar echte klassiekers in opgenomen o.a. Pannenkoek, Blinde Vink en als je het er echt niet mee eens was de oh zo bekende ‘ hi ha hondelul’ .

Op de velden zouden we tijdens de wedstrijden gaan werken. met looproutes en pijlen, zodoende wist iedereen waar hij of zij aan toe was. Ook was het dringend advies opgenomen om voortaan achterstevoren een doelpoging te wagen, zoals Barbara Brouwer reeds had voorgedaan in de oefenwedstrijd TOP 1-DVO 1.

Helemaal was je gecharmeerd van het voorstel om te stoppen met een bondscoach, na de oplopende besmettingen op de nertsenfokkerijen zal de coach voortaan geen bont meer dragen. Het is ook niet meer van deze tijd, een adviesorgaan zal binnenkort uitspraak doen over een nieuwe titel en de garderobe, de voorkeur ligt bij: Leercoach.

Och, och wat was je vriendje de Jong blij met de korfbalmelder App, zodra je langer dan een kwartier in de buurt van een korfballer was geweest, kreeg je een melding. Zodoende zouden we het ‘gevaarlijke’ korfbalvirus niet meer verder kunnen verspreiden. ‘Fantastische ontwikkeling’ zei hij, ‘de verspreiding van de besmettingen lopen in een hard tempo op’. Ik heb hem zelfs nog gespaard toen hij zei dat het wellicht een idee was om anders alleen thuiswedstrijden te spelen. ‘Minder verkeer’.

Maar nee, niks van dat, valse beloftes. Ik hoop dat je snel van gedachten verandert vriend! En je begrijpt wel dat ik dat envelopje weer terug wil.

AvdP

Eerder verschenen dit jaar:
Fake News – 18-09-2020
Spanning en Sensatie! – 11-09-2020
Maiden – 06-08-2020
Heimwee – 01-07-2020
Trainen – 04-06-2020
Anderhalve meter – 17-04-2020
Verslag(en) – 19-03-2020
Strijd – 12-03-2020
De avonturen van SuperSiedsma(n) – 04-03-2020
Bezinning en retraite bij Dalto Midweek – 28-02-2020
Pyamahelden en Ninja Mathijs – 13-02-2020
Midweek op kampioenskoers – 06-02-2020
Princess Pia – 03-02-2020
Kleine jongens worden groot – 29-01-2020
The Amazing Jeremia – 20-01-2020
Gouden toekomst Midweek – 09-01-2020