Monsterscore voor Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1 en afscheid van Joël

202001118 Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 - TOP A1

Vorige week wisten we de eerste punten van het jaar binnen te slepen met een knappe overwinning op DSC A1 (20-21). Deze week stond TOP A1 op het programma. Deze tegenstander hadden we nu al twee keer gehad, waarvan één keer op het veld en één keer in de zaal. Op het veld werd het 20-20 en in de zaal hebben we in Sassenheim met 23-29 gewonnen. Op papier was het dan ook een pot die we konden winnen, maar zoiets moet altijd nog maar blijken. We hoopten natuurlijk de goede start van het jaar door te kunnen trekken naar deze wedstrijd!

Die goede start was er ook zeker. De wedstrijd begon uitstekend. Kris scoorde al snel de 1-0 door een vrije bal en al kort daarna stond er 4-0 op het scorebord. TOP voelde zich daardoor genoodzaakt om al vroeg in de wedstrijd een time-out te nemen, maar dat hadden ze ook wel kunnen laten. We liepen na deze time-out namelijk nog verder uit tot 7-0 en toen pas begon TOP een beetje mee te scoren. Reden voor ons om zelf ook een time-out te nemen om iedereen nog wel scherp te houden. En we bleven zelfs vlijmscherp!

De schotpercentages bleven erg hoog en we liepen daardoor snel uit naar een ruime voorsprong. Het stond bij rust al 21-10! Dat lijkt meer op een eindstand en dat dachten dus ook sommige toeschouwers die kort voor de rust naar de wedstrijd kwamen kijken.

Maar er wachtte nog een complete tweede helft en dat was dus ook het onderwerp van de trainers in de rust. Ze vertelden ons dat deze voorsprong erg mooi was, maar dat het nu zaak was om dit uitstekende niveau vast te houden en de wedstrijd ook in de tweede helft naar ons toe te trekken. Gewoon doorgaan dus, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Die tweede helft begon ook erg goed en eigenlijk hebben wij de hele wedstrijd hetzelfde niveau vol gehouden. Het scoren verliep erg soepel en dat hadden de trainers ook van te voren gezegd: meer scoren! Dat lukte deze keer dus best goed, zoals je kunt zien aan deze wedstrijdstatistieken per vak.

Wedstrijdstatistieken Dalto A1 - TOP A1

Verdedigend hadden we het allemaal ook wel goed op orde. Er werd over alle schijven gespeeld, waardoor ook iedereen heeft gescoord. Er werd in de tweede helft nog flink gewisseld. Twan, Mirte en Ruth kwamen er in om nog wat extra’s te brengen, en dat hebben ze ook erg goed gedaan!

Het ging zo goed dat het na een tijdje ons doel werd om de 40 te halen. En die hebben we ook bereikt!

Er werden nog wat mooie trucjes gedaan en uiteindelijk werd de wedstrijd heel passend afgesloten met een fraaie buzzerbeater van Kjell.

De eindstand werd 41-19 en daar kunnen we als ploeg natuurlijk ontzettend blij en tevreden mee zijn. Met dat goede gevoel gaan we volgende week verder en proberen we uit bij SKF weer nieuwe punten binnen te slepen!

Doelpunten:
Kris 11 (5), Carel 11 (2), Fleur 4, Justin 4, Kjell 3, Ellen 2, Anne 2, Mirte 2, Fenna 1, Twan 1

Carel

Foto’s: Hans Bömer


Afscheid Joël

Na de wedstrijd hebben wij met de selectie nog afscheid genomen van Joël. Hij heeft besloten om te stoppen met korfballen, nadat hij te veel zware blessures heeft gehad. Het is best een moeilijke beslissing, maar wel erg verstandig. We vinden dit natuurlijk heel jammer en gaan hem erg missen in ons team!

202001118 Dalto- Afscheid Joel

Klik voor vergroting

Klik voor vergroting