Mooie eindklassering op het veld en een goede voorbereiding

Dalto C1 is klaar voor het zaalseizoen!

Onze C1 heeft de eerste veldhelft goed afgesloten. Alleen tegen de nummers een (PKC) en twee (SKF) werd verloren en tegen de nummer vier (Synergo) werd gelijkgespeeld. Daarmee staat de C1 met negen punten op een mooie derde plaats, al staat de concurrentie dichtbij.

De wedstrijd tegen PKC begon wat rommelig. Twee oelewappers (Stijn en Iris K) waren hun schoenen vergeten, maar gelukkig kreeg Stijn daar heel mooie schoenen van Iris v L voor terug! De return tegen PKC werd weliswaar wederom verloren (12-6), maar ook ditmaal stonden we met rust slechts één punt achter. PKC had wel drie keer zoveel doelpogingen, toch lukte het ons om de scores beperkt te houden en er zelf twee keer zoveel te scoren als de vorige keer. Hoewel het moeilijk bleef om onder de druk van PKC uit te spelen, lukte dat met vlagen.

Tegen Oranje Wit kregen we minder druk, maar desondanks werd het een spannende wedstrijd. De hele wedstrijd stonden we voor, maar er werd niet echt lekker gekorfbald. Zo’n wedstrijd die niet loskomt. Met rust stond het 3-4. Als je de tweede helft er dan drie scoort, win je meestal niet, deze keer gelukkig wel. Bij 4-7 met nog vijf minuten te spelen dachten Cedric en ik er wel te zijn, maar Oranje Wit kwam anderhalve minuut voor het eind toch nog tot 6-7 ineens. Gelukkig werd de wedstrijd goed uitgespeeld!

Ondertussen heeft de C1 alweer de nodige teamavondjes achter de rug, zijn de inschietshirts binnen en werden er twee oefenwedstrijden gespeeld; tegen Nieuwerkerk (vierde in HKC) en DeetosSnel (vijfde in HKC) werd tweemaal ruim gewonnen met 7-15 en 7-11. Van de 26 doelpunten waren het er 21 van (korte) afstand, een heel mooi resultaat. Tegen DeetosSnel werden er ook nog eens bijna dertig kansen meer gecreëerd dan de tegenstander en ik weet zeker dat ’t nog beter kan, dus dat belooft nog wat!

Robin

Stand Dalto C1