Mooie ontwikkelingen in het S-team!

Een welkom voor Fiep en fluiten met assistent

Eerste wedstrijd Fiep

Fiep floot zaterdag 3 oktober jl. haar eerste wedstrijd: Dalto F1 – Wageningen F1. Daarmee is zij op dit moment de jongste jeugdscheidsrechter bij Dalto, want zelf speelt ze in onze D1. Dat weerhield haar er echter niet van om de fluit op te pakken. Ron kon vanaf de kant tevreden toekijken bij haar eerste wedstrijd: “Ze deed goed haar best en probeerde het spel goed te volgen.”

De eerste wedstrijd stond ze al direct voor een uitdaging. Tegenwoordig worden de jeugdwedstrijden van de E en F gefloten door scheidsrechterskoppels, waarschijnlijk was dat al wel opgevallen. Dat heeft twee redenen: er zijn teveel jeugdscheidsrechters voor het aantal E- en F-teams en op deze manier kan iedereen regelmatig fluiten. Daarnaast kunnen de jeugdscheidsrechters zo bij elkaar kijken en leren we van elkaar. Dus eigenlijk fluit je dan al met assistent bij de jeugd. Dit seizoen doen we dit voor het eerst en binnenkort gaan we dit evalueren, maar op het eerste gezicht lijkt het goed te werken.

Tsja… Fiep had de pech dat de scheidsrechter met wie zij zou fluiten zich noodgedwongen moest afmelden, zodat ze er alleen voor stond. Maar dat bleek geen probleem. Welkom bij het S-team Fiep!

Namens de Arbitragecommissie

Robin