Nieuwe scheidsrechters in actie!

Vier nieuwe scheidsrechters debuteerden de afgelopen weken

Het Dalto S-team heeft inmiddels al meer dan vijftig wedstrijden gefloten dit veldseizoen. Al die wedstrijden werden geleid door een gediplomeerde scheidsrechter of scheidsrechter in opleiding, dat gaat goed!

Sinds dit seizoen hebben we een paar nieuwe scheidsrechters mogen verwelkomen. Op zaterdag 14 september jl. floten Yari (Dalto D1) en Bo (Dalto 7) hun eerste wedstrijd bij Dalto. Yari vroeg mij vorig seizoen al meerdere keren wanneer hij nou eens kon beginnen, hij was dan ook ruim op tijd aanwezig voor zijn eerste wedstrijd. Van Ron begreep ik dat het opmerkelijk was wat hij liet zien, in positieve zin dan! Dat belooft wat!

Bo speelde voorheen bij KCD en maakte dit seizoen de overstap naar Dalto. Ze maakte niet alleen als speelster een transfer, maar ook als scheidsrechter. Ze heeft al ervaring met diverse wedstrijden bij KCD en vervolgt haar scheidsrechterscarrière bij ons, waar wij natuurlijk erg blij mee zijn. Welkom Bo!

Nieuwe scheidsrechters in actie!

Van links naar rechts Yari, Bo en Rico in actie!

Ook Stijn (Dalto C1) startte zaterdag 21 september jl. als scheidsrechter, hij floot de wedstrijd van de F1. Gelukkig kon ik even kort bij zijn wedstrijd kijken. De praatjes die hij buiten het veld heeft, paste hij voor een eerste keer ook uitstekend toe tijdens de wedstrijd. Dat zie ik ook weleens anders, erg knap!

Tot slot konden we weer een Van Witzenburg verwelkomen bij het S-team. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader Edwin en broer Roy, twee gewaardeerde scheidsrechters. Thijmen floot vorige week zijn eerste wedstrijd: Dalto E3 – OVVO E3. Hij speelt zelf in de D2 en is pas 11 jaar, maar dat vormde geen enkel probleem voor hem. Ik kan me niet voorstellen dat ik dit op elfjarige leeftijd zou hebben gedaan…

We wensen al onze nieuwe scheidsrechters veel plezier en succes bij het fluiten!

Namens de Arbitragecommissie

Robin