Nog 3 wedstrijden, nog 2 punten en dan . . .

Dalto/Zhimble D1

Klik voor vergroting

. . . dan mag de Dalto/Zhimble D1 zich opmaken voor het Nederlands Kampioenschap

Zaterdag om 9 uur ontvingen we OVVO D1. Een belangrijke wedstrijd om de eerste plek in de poule zeker te stellen. Dit was te merken aan de sfeer in en rond de ploeg. De spanning straalde er van af. Dalto is doorgaans goed voor 13 doelpunten per wedstrijd. Maar deze zaterdag net even niet. De hele wedstrijd stond de verdediging van Dalto als een huis. Maar het eerste kwartier wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. De 1-0 was voor Dalto, maar daarna ging het gelijk op en ging OVVO met een kleine voorsprong van 3-4 de kleedkamers in.

Na de rust volgden de eerste doelpunten elkaar snel op, waardoor het 5-5 kwam te staan. Zonder iemand te kort te willen doen, de twee pareltjes van afstand van Sterre beslisten de wedstrijd, 7-5. OVVO spartelde nog even tegen, maar de 8-6 van Dalto was de definitieve beslissing. Een moeizame, gespannen wedstrijd, maar erg goed voor de totale ontwikkeling van het team, de spelers en de begeleiding. Het kampioenschap in de poule komt stap voor stap dichterbij. Om hier, zonder afhankelijk te zijn van anderen, zeker van te zijn, zijn nog drie punten nodig in de komende drie wedstrijden. Plaatsing voor het NK is echter al dichterbij. Door uitslagen in de ander poules, kan Dalto zich zaterdag, bij winst op Dindoa, plaatsen voor het NK.

Komende weken wordt er veel individueel getraind met een aantal gasttrainers. Woensdag een teambuildingssessie begeleid door één van de ouders. En zo bereidt het team, aangevuld met drie reserves zich al voor op het NK.

Zaterdag de eerst volgende mogelijke mijlpaal, om 12 uur de wedstrijd bij Dindoa voor een plekje op het NK. De week daarna om 16 uur bij Telstar de wedstrijd waarin we kampioen kunnen worden. En de competitie sluiten we af op 28 maart om 11 uur thuis tegen SKF. Kom jij ook kijken en aanmoedigen?

Edwin

Foto’s Hans Bömer