Nog vier wedstrijden, nog vijf punten en dan . . .

. . . dan mag de Dalto/Zhimble D1 zich opmaken voor het Nederlands Kampioenschap.

Na een teleurstellend gelijkspel uit bij Wageningen, 13-13, herpakte de D1 zich tegen de nummer 3, DVO. De wedstrijd tegen Wageningen duurde tien minuten te lang, een voorsprong van 3-9 en na rust zelfs van 4-11 bleek niet voldoende. In de laatste tien minuten viel alles wat Wageningen schoot er in. Het is natuurlijk altijd de vraag hoe een jong team als de D1 omgaat met deze teleurstelling.

Tegen DVO, de andere ploeg waar we één punt tegen verspeeld hebben, kregen we de kans om te laten zien wat we waard zijn. Na 0-3 en 3-3 stond er een comfortabele 4-9 op het scorebord bij rust. De tweede helft gingen we heerlijk door en met nog 40 seconden te gaan stond het 7-15. Prima tweede helft, onze score had iets hoger gemogen. De aanval geïnstrueerd dat ze waarschijnlijk nog één kans zouden krijgen, laten we die benutten. Inderdaad één schot, mis, maar de wegstuiterende bal werd alsnog gepromoveerd tot doelpunt. Kort daarna, met nog tien seconden op de klok, een ingooi halverwege het DVO vak in ons voordeel en een time-out voor DVO, we krijgen nog één kans en wat voor één. De opdracht was simpel, de aanval startte allemaal bij de middenlijn, de ingooi moest blind naar de strafworp stip en wie hem pakte mocht hem scoren. Eindstand 7-17.

Nu zijn er nog vier wedstrijden te gaan, we staan eerste met drie punten voorsprong op Wageningen en een beter onderling resultaat. Met de nummers zeven Dindoa en acht Telstar nog op het programma, lijkt het NK serieus haalbaar. Er moet dan ook minimaal één punt gepakt worden tegen SKF of OVVO. OVVO komt zaterdag 7 maart om 9:00 uur op bezoek en tegen SKF sluiten we de competitie thuis af op 28 maart om 11:00 u. Kom je ons aanmoedigen en ons naar het NK schreeuwen?

Zodra we vier punten hebben gepakt zijn we zeker van de tweede plaats en kunnen we ons ook op basis van beste nummers twee plaatsen.
Dus hou hem vast vrij: zaterdag 11 april NK D-jeugd in Harderwijk!

• Naar de teampagina van de D1.