Onbekend Magisch Dalto Midweek Sprankelend Winterkampioen

Column AvdP - Daltosite

Wie denkt dat al het korfbalgeweld zich in het weekend afspeelt heeft het flink mis. Maar waarom is er toch zo weinig aandacht voor deze categorie? Korfbalminnend Nederland… “Eat your hart out!”. Deze nog onbekende subcultuur #midweek timmert flink aan de weg.

Op een regenachtige dinsdagavond reis ik af naar Mijdrecht en verdwaal ik bijna in de rijkelijk versierde straatjes vol met kerstverlichting. Net voordat ik aan mijn linkerzijde de sporthal zie opduiken, passeren er nog honderden verlichte kerstmannen … let the magic begin!

Het nog ongeslagen Dalto heeft een mix van ongekende talenten, (ex)-kampioenen en zelfs drievoudig winnaars van het prestigieuze Hemelvaartstoernooi. Het team heeft ook vooral vaders en moeders met liefde en passie voor deze mooie sport.

De midwekers, in straattaal aangeduid met “4 fingers down, 4 fingers up” MW, starten als een geoliede machine, wellicht een diesel, want de doelpunten komen de eerste 15 minuten maar langzaam op gang. Echter daarna wordt de ene na de andere sprankelende combinatie op de mat gelegd. Het oogstrelende korfbal zet zich in de tweede helft voort en de enige toeschouwer deze avond glimlacht alsof hij net een dessert proeft in een 3* Michelin restaurant. De tweede helft is dan ook echt een toetje. Dit resulteert in een dikke vette overwinning van 12-19 en de ‘fanatieke getalenteerde oudjes’ staan ongeslagen bovenaan in de midweekleague en mogen zich kronen tot winterkampioen!

Enkele dagen later confronteerde ik enkele kopstukken in de korfbalwereld met dit team. Waarom zijn zij het ondergeschoven kindje? En waarom is er zo weinig in de pers over te lezen?

Als ik de beelden laat zien aan scheidend topcoach Jan N. is zijn blik veelzeggend: “Korfballeague waardig” roemt hij. “Dit is eigenlijk wat ik Mick en Jet al jaren probeer te leren.”

Bij dezelfde beelden reageert KNKV-directeur Kees R. geëmotioneerd: “Ik heb altijd gezegd dat we hier meer mee moeten, de midweek is de kweekvijver voor oud talent. Waar dit mis gegaan is? De onderste steen moet in ieder geval naar boven komen.”

Barry S. tweette daarna schappelijk “#midweek is eigenlijk het vlaggenschip van Dalto!”

Het Livestreamteam van Dalto wilde alleen reageren op camera.

Benno B., oud-speler en trainer bij Dalto: “Ik roep dit al jaren! Goed dat hier nu aandacht voor komt, het klinkt voor mij als muziek in mijn oren.”

Zo zie je maar weer: “Winners take it all.”

Hou de MW in de gaten, ze komen eraan!

AvdP