Opnieuw winst voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen tegen SCO

Livestreamvolgers Dalto

Foto en verslag: Kees den Ouden

In een sfeervolle sporthal “de Steense” in Wolvega werd de wedstrijd in de 11e  ronde van de hoofdklassecompetitie gespeeld tussen SCO en Dalto. Twee eerdere ontmoetingen (oefenwedstrijd en competitie) in dit zaalseizoen werden door Dalto gewonnen. Opnieuw dus een treffen met SCO, de ploeg van oud-Daltospeler en -coach Riko Kruit. In het programmablad van SCO viel te lezen dat de ploeg gewaarschuwd werd voor een “fysiek stevig uit de kluiten gewassen geelzwarte selectie”.  Dit verraste de meegereisde supporters enigszins, maar de conclusie was dat de angst (uit onverwachte SCO-hoek) die hieruit sprak voor onze selectie geen kwaad zou kunnen.

Voor Dalto stond er veel op het spel. Wilde het nog uitzicht houden op een plek in de kruisfinales, dan moest er sowieso worden gewonnen. En om weer de regie in eigen hand te krijgen, zou het mooi zijn als AW/DTV dezelfde avond twee punten zou verspelen tegen Wageningen. Zou het zo’n avond worden?

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor SCO. Met veel energie en een hoog schotpercentage halend liep SCO binnen vijf minuten uit naar een 6-3 voorsprong. Op de tribune werd door de acht meegereisde Dalto-supporters ook met een schuin oog gekeken naar de livestream van Wageningen. Vooralsnog goed nieuws voor Dalto, omdat Wageningen een ruime voorsprong had genomen tegen AW/DTV. Gaandeweg de eerste helft nam Dalto het initiatief over van SCO en na een afstandsschot van Rudo (die door de speaker telkens Roedie werd genoemd) kwam Dalto voor het eerst op voorsprong (8-9).  SCO kon tot 12-12 nog aanhaken, maar na doelpunten van Rudo, Paula en Mathijs werd het definitieve gaatje van drie doelpunten gemaakt en ging Dalto rusten met een 12-15 voorsprong. Vanuit Wageningen kwamen op dat moment minder positieve berichten … AW/DTV was in de tweede helft langszij gekomen.

Dalto kwam goed uit de kleedkamer en liep gestaag uit naar een voorsprong van zes doelpunten (14-20) waar vooral genoten kon worden van de combinaties en doelpunten van Maarten en Rudo. Met drie doelpunten op rij kwam SCO weer beter in de wedstrijd en was het tijd voor Herman van Gunst en assistent Jorrit Bergsma om de eerste time-out aan te vragen. Vlak daarna werd door Rudo het mooiste doelpunt van de avond gemaakt. Dit doelpunt is terug te zien op de livestream van SCO … minuut 1.09.20. Maar nog beter nieuws kwam er uit Wageningen, waar de wedstrijd met 25-23 winnend door Wageningen was afgesloten. Dat betekent dat Dalto nog alles in ‘eigen hand’  heeft.

Het laatste deel van de wedstrijd werd door Dalto geconcentreerd uitgespeeld. Remy mocht nog invallen voor Mathijs en scoorde de laatste treffer (uit zijn eerste doelpoging) voor Dalto, waarmee de wedstrijd voor Dalto winnend werd afgesloten met 20-25. Na afloop heerste er vooral blijdschap. Herman en Jorrit waren met name tevreden over de ‘degelijke wedstrijd’ die Dalto vanavond had gespeeld.

Doelpunten:
Rudo 8, Rene 5 (4), Mathijs 5, Maarten 3, Paula 2, Lotte en Remy.

9 februari 2019, SCO - Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Livestream SCO – Dalto, doelpunt Rudo

Alle doelpunten op een rijtje