Oud-voorzitter van FC Driebergen, Peter Dingemans, overleden

Vlak voor Kerst bereikte ons het bericht dat Peter Dingemans, oud-voorzitter en erelid van FC Driebergen is overleden. Peter was een hartelijke en meelevende ‘buurman’ van onze club. Wij wensen zijn vrouw Karin, Ester, Maarten, Jurgen en de overige familie veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Onderstaande tekst is in zijn geheel overgenomen van de site van FC Driebergen.


Beste leden van FC Driebergen,

Het is triest om te moeten melden dat Peter Dingemans, erelid en oud-voorzitter van FC Driebergen, is overleden. Tot voor kort was hij nog krachtig en scherp van geest, maar het gevecht tegen zijn ziekte kon hij niet winnen. Hij had nog zoveel plannen en ideeën voor de club. Het heeft niet zo mogen zijn …

Peter Dingemans overleden

Peter Dingemans, oud-voorzitter en erelid van FC Driebergen (bron: site fcdriebergen)

Als club zijn we hem dankbaar voor alles wat hij de afgelopen decennia heeft betekend. Als speler snapte hij het spelletje, hij was goed in het positiespel en van achteren uit de lijnen uitzetten. Daardoor behield hij het overzicht. Als vrijwilliger zocht en vond hij meestal een oplossing door het verbinden van mensen. Als supporter was hij fanatiek maar altijd sportief.

Als bestuurder was hij praktisch ingesteld. Hoe gaan we zaken oppakken en verbeteren, in plaats van energie stoppen in het uitvergroten van een probleem. De start van FC Driebergen als gevolg van de fusie van Dalto en CDN was misschien wel het project waar hij het meest trots op was.

De laatste jaren was hij actief als voorzitter Stichting Sportpark De Woerd. Een duurzame accommodatie, dat wilde hij graag en die kwam er dus ook. Zijn betrokkenheid bij onze club bleef groot. Twee weken geleden stelde hij nog voor om oude veldverlichting te vervangen door zuinige ledverlichting. Dat is duurzaam en goed voor de club, was zijn motivatie.

Een laatste wens van Peter was om de uitvaart op de club te mogen laten plaatsvinden. Deze wens willen we graag in vervulling laten gaan. De uitvaart vindt plaats in besloten kring op uitnodiging van de familie.

Ter nagedachtenis van Peter steunen wij het UMC in de strijd tegen kanker.
Een persoonlijke donatie kan via: www.actievoorumcutrecht.nl/actie/peterdingemans.

Wij wensen zijn vrouw Karin, Ester, Maarten, Jurgen en de overige familie veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Namens FC Driebergen,
Nel Spruit
Jelle Adema
Huug Brinkers
Hans van Vugt
Erik Zegwaart