Overstap

Heidi de Kam - Dalto

Heidi de Kam

De meesten kennen mij als ouder van twee korfballende jongens, partner van een actieve scheidsrechter én als voorzitter van de vrijwilligerscommissie. Onder andere als presentator van de pubquiz tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond, van de belactie voor ouders en jeugdleden of in een andere rol als vrijwilliger.

Nu is de tijd gekomen om de overstap naar het bestuur te maken en tegelijkertijd de verbinding met de vrijwilligerscommissie te houden. Want een goed en gezond vrijwilligersbeleid is essentieel voor een korfbalvereniging als Dalto.

Mijn eigen korfbalverleden vond plaats in de jaren 70, toen ik als tiener bij Desto in Utrecht bij de aspiranten en junioren speelde. Zelf kom ik uit een echte korfbalfamilie waar zus, zwager en drie broers ook korfbal speelden.

Sinds Twan en Steijn bij Dalto gingen korfballen ben ik geleidelijk steeds meer in de vereniging gegroeid. Al in mijn rol als lid van de vrijwilligerscommissie werd ik vanuit het bestuur gepolst of ik op termijn niet een bestuursfunctie wilde vervullen.

Maar eerst was het wachten op meer ruimte en tijd voor een bestuursfunctie naast mijn gezin en  werk als verpleegkundig specialist GGZ in de ambulante ouderenpsychiatrie. Eerdere bestuurservaring heb ik opgedaan bij een beroepsvereniging voor GGZ Verpleegkundigen, Verpleegkundige Adviesraden in Nederland en als bestuurslid bij een koor in Utrecht.

Korfballen vind ik nog steeds een mooie sport die bij kenners al langere tijd het “softe” imago is ontgroeid. Een sport die letterlijk in de breedte veel voor jeugd, jongeren en volwassenen betekent. Ongeacht sekse, leeftijd, amateur of meer professionele beoefening. Dalto is een vereniging die alle kanten van korfballend Nederland omvat. En om dit voor nu en de toekomst te bestendigen daar wil ik graag aan bijdragen. Nu nog even op afstand of telefonisch en zodra het weer kan rondlopend in de zaal en op het veld.

Heidi de Kam

Online algemene ledenvergadering. Al aangemeld?