Pilot trainersbegeleiding van start bij Dalto

Dalto Trainersbegeleiding

Woensdag 10 oktober is de Pilot Trainersbegeleiding van het KNKV van start gegaan. Hester, Robin en Patrick hebben in het clubhuis van Unitas een cursusavond onder leiding van Jan Sjouke van den Bos bijgewoond waarbij vooral het doel van de trainersbegeleiding centraal stond. Enerzijds verhoogt de trainersbegeleiding het niveau van de jeugdtrainingen waardoor jeugdige spelers meer  plezier in de sport kunnen ervaren. Anderzijds zorgt individuele aandacht van de trainersbegeleider voor de jonge enthousiaste groep trainers voor meer plezier in het trainerschap van deze groep. Daarmee is de trainersbegeleiding een middel voor het behoud van enthousiaste trainers en spelers.

Op vrijdag 12 oktober is Jan Sjouke van den Bos bij Dalto langs geweest om te kijken hoe de trainersbegeleiding bij Dalto in de praktijk vormgegeven wordt. Met een aantal trainers zijn we die avond actief als trainersbegeleider aan de slag gegaan. Waar let je op tijdens een training? Hoe stel je je op? Hoe verdeel je je aandacht? Hoe geef je feedback? Een leerzame avond die binnenkort nog een vervolg krijgt!

Nieuwsgierig geworden naar de trainersbegeleiding? Lijkt het je ook leuk om jonge enthousiaste trainers te begeleiden? Spreek Arianne of Ingrid (06 10 94 70 00) van de Werkgroep Trainersbegeleiding eens aan! We zoeken nog trainersbegeleiders voor onze E & F!

Patrick