Rosemarie, penningmeester a.i. in het bestuur, stelt zich voor

Rosemarie Wielinga - Daltosite

Als nieuw te benoemen penningmeester wil ik mij graag even voorstellen. Ik ben Rosemarie Wielinga-de Winter, getrouwd met Carel. Wij hebben twee zonen Jan en Carel (om het makkelijk te houden). Toen Carel 5 jaar was is hij bij de Welpen van Dalto begonnen en dat was ook onze eerste echte kennismaking met Dalto. Als geboren en getogen Driebergse kende ik Dalto natuurlijk wel, maar zelf heb ik nooit gekorfbald. Waar kennen Daltoleden mij van?

Vroeger heb ik op landelijk niveau badminton gespeeld. Toen spelen door een schouderblessure niet meer ging heb ik mijn trainersdiploma gehaald en ben ik aan de gang gegaan als badmintontrainer. Bij Dalto werden trainers gezocht. Van training geven had ik wel verstand, maar niet van korfballen. Toch besloten om mij aan te melden. Ik heb een paar jaar samen met korfbalster Marijke Holtel de C5 en de B4 gedaan. Leuke ervaring moet ik zeggen.

Een paar jaar later kwam op de website opnieuw een vraag die mij aansprak. Er werden juryvoorzitters gezocht. Toen ik vroeg wat je moest kunnen, was het antwoord “je moet de spelregels kennen”. In de praktijk ligt dat anders en dat hoeft ook niet. Je moet weten wat een jurytafel doet en daarom heb ik de opleiding gedaan. Dat was één avond en daarna was ik regelmatig te vinden achter de wedstrijdtafel. Na een paar jaar werd ik door het KNKV gevraagd of ik dit ook in de landelijke competitie (Hoofdklasse en League) wilde doen. Als onafhankelijk juryvoorzitter bij wedstrijden van andere verenigingen. Ik heb direct ‘ja’ gezegd en ik ben nog steeds erg blij dat ik dat ook ben gaan doen.

Een heleboel van jullie kennen mijn naam misschien van het regelen van het rooster voor de zaalcommissarissen. Iedere ouder of lid wordt hier één of twee keer voor ingedeeld. Anders ken je mij misschien van de bar bij Dalto, waar ik regelmatig achter te vinden ben.

Een paar jaar geleden ging Dalto de samenwerking aan met Taiwan, maar de kennis van het Engels van Ya Wen en Joyce was niet zo groot. Onze zoon Jan spreekt Chinees, wat dus erg mooi uitkwam. Wen en Joyce kwamen ook bij ons in huis wonen en daarna volgden er nog meer korfballers uit Taiwan en China. Wij zijn de ‘papa en mama’ geworden van deze speelsters en spelers.

Ik ben afgestudeerd als registeraccountant en was mede-eigenaar van ETL-BNA, dat een aantal jaren hoofdsponsor van Dalto is geweest. Nu probeer ik iets van mijn werk af te bouwen en wat tijd vrij te maken voor andere leuke dingen.

Met mijn bestuurlijke ervaring in de sport ben ik al jong begonnen, als lid van het jeugdbestuur van Tennisvereniging Manger Cats. Later werd ik secretaris van het zwembadbestuur in de periode dat Zwembad De Zwoer nog zelfstandig was. Met tennis ben ik trouwens nog steeds bezig. Elke herfstvakantie ben ik een van de organisatoren van het Driebergen Open Jeugdtoernooi, van de tennisverenigingen Risenborgh en Manger Cats.

Buiten de sport ben ik onder andere nog bestuurslid van een serviceclub en een huizenfonds. Een speciale plek heeft voor mij ook mijn periode als penningmeester van Muziekvereniging Aurora. In die jaren hebben we onder andere het 100-jarig jubileum groots gevierd en was ik mede-initiatiefnemer van een eigen gebouw. Het Muziekcentrum dat nu naast Dalto staat.

Mijn hoogtepunten bij Dalto? In elk geval het behalen van de finale van het NK zaalkorfbal door de B1 waar Carel toen in speelde. De A-jeugdfinale 2022 in Ahoy  waar ik  juryvoorzitter mocht zijn. In juli ga ik dit ook nog in Eindhoven doen bij het WK U17.

Met al mijn kennis en ervaring hoop ik Dalto de komende jaren te kunnen ondersteunen.

Rosemarie