Routekaart competitie

Verschillende scenario's voor start van de zaalcompetitie

Het KNKV heeft een routekaart gemaakt met verschillende scenario’s voor het spelen van de zaalcompetitie. De toelichting op routekaart is te raadplegen op de website van het KNKV. De routekaart zelf vind je hier.

Tegen de tijd dat wij hierover meer van het KNKV horen, laten wij jullie dat uiteraard zo snel mogelijk weten.

Namens de Technische Commissie

Robin


AD-header, Daltosite

31 oktober 2020

Routekaart voor herstart van de korfbalcompetitie

Korfbalverbond KNKV heeft een routekaart gepresenteerd voor de start van de zaalcompetitie, zodra de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus ongedaan worden gemaakt.

Voor de Korfbal League, met daarin het Driebergse Dalto, zijn verschillende scenario’s geschetst. Bij een start in december kan de competitie in zijn geheel worden afgewerkt, maar de kans daarop is niet heel realistisch. Bij het persmoment van afgelopen dinsdag meldden premier Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge dat de maatregelen tot in december blijven gelden.

Dalto-coach Barry Schep hoopt dat de topsportcompetities die maand gewoon kunnen beginnen. “Ik hoop echt dat de sportbonden daarop inzetten. Als het virus dan is gestabiliseerd en er is een lichte daling te zien, dan zou ik het wel aandurven om met topsport te starten. De mensen thuis kunnen de wedstrijden dan via een livestream volgen.”

De consequentie is wel dat de Korfbal League-clubs rond de feestdagen volop aan de bak moeten. Op 23 december, 28 en 29 december en 2 januari staat er een competitieronde gepland.

Mocht de Korfbal League pas in januari de ouverture beleven, dan stapt het korfbalverbond over op twee poules van zes met een uit- en thuisduel. Schep hoopt dat het zover niet hoeft te komen. “Het is in elk geval beter dan een enkele competitie van vijf wedstrijden.

Overgangsklassers

Ook voor overgangsklassers OVVO (Maarssen), Tweemaal Zes (Maartensdijk), DOS Westbroek en SKF (Veenendaal) is er duidelijkheid. Bij een start in december kan de competitie, met een paar inhaalmomenten, worden uitgespeeld. Bij een start medio januari schakelt het verbond over op een halve competitie die op 30 januari begint. Mocht er pas na 13 februari worden begonnen, dan gaat er een streep door het zaalseizoen. Dat geldt ook voor de Korfbal League.

Stan Bos