RTC U13 Midden Nederland tweede van Nederland!

Van 'Daar had meer in gezeten' naar een mooie tweede plaats!

RTC U13 Midden Nederland

RTC U13 Midden Nederland met Jonas, Stijn, Dennis en Floor

Op het landelijk Hemelvaarttoernooi in Nijverdal afgelopen donderdag streden de 12 teams van RTC onder 13 jaar om de eerste plek. Vier Dalto-ers waren daarbij aanwezig: Stijn (D1), Floor (D1), Dennis (D1) en Jonas (C1). (Jesper was op vakantie.) Zij leverden verdienstelijk hun aandeel.

De eerste vier poulewedstrijden (Zuid, de Vallei, West en Noord-West) werden relatief gemakkelijk gewonnen. In tegenstelling tot de wedstrijden in de Challenge afgelopen december, waar veel cruciale wedstrijden nipt verloren werden en we terecht een eervolle vermelding kregen met de tekst: “Daar had meer ingezeten”.  Maar om eerste van de poule te worden moesten we nog tegen Friesland, die ook alle wedstrijden ruim gewonnen had….

Een billenknijper werd het, 2-0 achter in rust! Met juiste tactische en positieve aanwijzingen van het trainersduo Simeon en Cynthia keerde de wedstrijd totaal in een riante overwinning met 4-7. Wat een topwedstrijd en wat hebben ze zich goed herpakt. Dat voelde nog het meest als onze finale.

De finalewedstrijd zelf, tegen Randmeren  ging tot rust gelijk op: 3-3. Maar na rust was de Challengewinnaar duidelijk ervarener, zij wonnen terecht met 5-8. Aankomend weekend krijgt Midden Nederland opnieuw kansen in het vierkamp regiotoernooi met de Vallei, Randmeren, het Oosten en Midden Nederland. Zet ‘m op daar!

Trots zijn we op dit jonge team dat zich zo goed heeft ontwikkeld in de afgelopen maanden en een hecht team geworden is, dat met veel plezier, vuur en passie korfbalt!

Ellen Ferwerda

Tweede plaats