RTC U15 loopt finale net mis

26 mei was er voor de RTC’s U15 weer het eerste toernooi van deze jaargang. Alle 13 RTC’s waren bij DOS/Kampen aanwezig om in twee poules hun beste korfbal te laten zien. Namens Dalto waren Fiep, Sophie, Sterre, Douwe, Fjodor en Yari aanwezig. Daarnaast waren er nog spelers van MIA (5), SKF (5), RDZ (2) en Nova (2) geselecteerd.

Vanwege de grote selectie waren er voor elke speler slechts twee basisplekken in de vijf wedstrijden die gespeeld werden. Daarnaast kreeg elke spelers, volgens de richtlijnen van de bond, ongeveer even veel speeltijd.

Midden-Nederland – Randmeren
A Tess Sophie Simon (1) Lars (2)
V Yari Sjoerd Jessica (1) Veerle

De wedstrijd tegen Randmeren begon met een achterstand, maar met een mooie doorloopbal bracht Lars de stand weer gelijk. Halverwege, na 12,5 minuut, stond Randmeren wel weer voor met 1-2. De tweede helft had Midden-Nederland de verdediging prima op orde en wisten zij zelfs met twee doorloopballen en een afstandsschot de wedstrijd te beslissen.

Dordrecht – Midden-Nederland
A Jelte/Joran (1) Marijn (1) Fiep (2) Amy
V Joran/Jelte (1) Fjodor Floor (1) Roos (1)

De eerste helft verliep stroef waarop de coaches Jelmer, Suzanne en Jasper besloten om Jelte en Joran van vak te wisselen. Voor rust leverde dit de gelijkmaker op door Fiep, 1-1.
De tweede helft werd het publiek getrakteerd op een echte wedstrijd met veel doelpunten. Midden Nederland liep in korte tijd uit naar 1-4 met de tweede goal van Fiep. Dordrecht rechtte de rug en begon mee te scoren waardoor de eindstand van 4-7 op het scorebord kwam.

Amsterdam – Midden-Nederland
A Yari (1) Sjoerd (1) Veerle Amy (1)
V Nathan (2) Douwe (2) Sterre (1) Esther (1)

Amsterdam speelt al een aantal jaar om de onderste plekken en ook dit toernooi eindigden zij als laatste in de poule. De ruststand van 1-6 was dan ook niet verrassend. De tweede helft gaf hetzelfde beeld, 1-9. Het slotakkoord was echter voor Amsterdam met drie doelpunten op rij. Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, 4-9.

Midden-Nederland – De Wouden
A Marijn (2) Joran Fiep Jessica
V Jelte (1) Fjodor (1) Roos Floor

De Wouden is een fysiek sterke ploeg uit het noorden van het land. De beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Zo stond het bij rust slechts 1-1. Ook de tweede helft ging stroef met twee goed verdedigende ploegen. Maar toch lukte het Midden-Nederland om met een 4-1 overwinning het veld af te stappen. En dan lonkt opeens de finale…

Den Haag – Midden-Nederland
A Simon (3) Lars Sophie Tess
V Douwe (1) Nathan Sterre Esther (1)

De laatste poulewedstrijd was tegen Den Haag. Den Haag had een doelsaldo van +27 tegen +13 van Midden Nederland, dus om de finale te halen moest er gewonnen worden. In de eerste helft nam Midden-Nederland tot twee keer toe een voorsprong, maar bij rust had Den Haag dat ook weer twee keer gelijkgetrokken. Na rust zette Den Haag even aan, waarmee zij snel uitliepen naar 6-2. Om en om scorend werd de stand naar 9-5 getild, het laatste wapenfeit was van Den Haag 10-5.

De finale speelde Den Haag tegen Alblasserwaard, deze won Den Haag ook met 10-5.
De tweede plek in de poule was een mooi resultaat voor Midden-Nederland. En voor alle spelers was het een geslaagd toernooi en weer een leuke ervaring.

Verslag en filmpje, Edwin