Rugbyclub the Pink Panthers inspireert AW 2 en Dalto/Zhimble 3

 20200912 Dalto 3 - AWDTV 2
Afgelopen zaterdag speelde Dalto/Zhimble 3 de tweede wedstrijd van de competitie. Nadat vorige week Mika de plek van Stefan had ingenomen, was het vandaag de beurt aan Jorn. Stefan was vrijdag teruggekeerd van vakantie, waardoor hij vandaag reserve kon zitten.
Na twee vrijdagsessies voorverdedigen van Arianne, dachten we AW vandaag genoeg te kunnen ontregelen. Het eerste aanvalsvak lukte het in de beginfase niet goed genoeg om de verdediging van AW aan het wankelen te krijgen, terwijl het verdedigingsvak de handen vol had aan de grote en fysieke heren van AW.
Na een time-out op 2-6 kwamen we langzaam iets beter in de wedstrijd. We moesten minder de felle duels aangaan en meer vertrouwen op ons dynamische spel. Helaas scoorde AW de eerste helft na een doelpunt van ons, gelijk weer tegen, waardoor het gat steeds twee- of drie doelpunten was. Met een ruststand van 8-10, moesten we in de tweede helft de score in ons voordeel proberen om te draaien.
De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste helft. Regelmatig lagen er over en weer spelers op de grond, vanwege het fysieke spel van beide ploegen en steeds was het AW dat aan de goede kant van de score stond. Met schutter Stefan op de plek van Jorn, kwamen we tegen het einde van de wedstrijd op één punt van AW. Met nog twee minuten te gaan, kregen we een strafworp na een herhaalde overtreding. Voor het eerst in de wedstrijd kwamen we gelijk. Na een mislukte aanval van AW, kregen we de bal met nog zo’n 20 seconden in ons aanvalsvak. Helaas lukte het niet meer om, misschien een beetje tegen de verhouding in, te scoren.
Niet de allermooiste wedstrijd, maar met hard werken en geloof houden in een resultaat, hebben we een punt uit het vuur gesleept.
Volgende week spelen we in Oegstgeest tegen Fiks 2.
Elmer