S-team doet ‘t goed!

Update over de punten in mindering en financiële bijdrage

Met nog maar een paar competitiezaterdagen voor de boeg, hebben we nu al goed nieuws. Het S-team gaat er dit seizoen wederom voor zorgen dat de seniorenteams volgend zaalseizoen geen punten in mindering krijgen! Het S-team heeft op tien wedstrijden na genoeg wedstrijden buiten Driebergen gefloten en beoordeeld en om punten in mindering te voorkomen. Ook de juryvoorzitters bij de wedstrijden van Dalto dragen hieraan bij. Een mooie prestatie! Tijdens de resterende zaterdagen moeten er dus nog wel tien wedstrijden gefloten, beoordeeld of van een juryvoorzitter voorzien worden, maar dat moet lukken.

Hieronder de stand op dit moment.

Tussenstand 22 februari 2020


Het tellertje op de homepagina, hoe zat het ook alweer?

De teller geeft aan hoeveel wedstrijden KNKV-scheidsrechters van Dalto nog moeten fluiten bij andere clubs. Waarom ‘moeten’? Dit heeft te maken met een regeling die het KNKV in overleg met de verenigingen heeft afgesproken. Het doel van de regeling is ervoor te zorgen dat alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal gefloten worden door een neutrale KNKV-scheidsrechter. Een neutrale scheidsrechter is een KNKV-scheidsrechter die niet lid is van de thuisclub of de gastclub.

Wat betekent dit voor Dalto?
Dalto heeft twaalf teams die wedstrijdkorfbal spelen. Op basis van het aantal thuiswedstrijden dat die teams spelen, berekent de regeling hoeveel wedstrijden in het wedstrijdkorfbal wij buiten de eigen club moeten fluiten.

Voor het zaalseizoen 2019/2020 betekent dit dat Dalto KNKV-scheidsrechters 139 wedstrijden moeten fluiten. Op dit moment heeft Dalto nog niet voldoende KNKV-scheidsrechters om dit aantal wedstrijden gemakkelijk te halen. Scheidsrechter zijn is vrijwilligerswerk en zoals we allemaal weten is het best een uitdaging voldoende vrijwilligers te vinden en te behouden.

Lukt het ons niet om 139 wedstrijden buiten de club te fluiten, dan moet Dalto een extra bijdrage betalen aan het KNKV. Als we meer dan een bepaald aantal wedstrijden niet fluiten krijgen de seniorenteams (behalve Dalto 1) bovenop de extra financiële bijdrage punten in mindering voor het volgende seizoen. Lukt het ons om 86 wedstrijden te fluiten, dan krijgen we het volgende seizoen geen punten in mindering, maar moeten wij nog wel een extra financiële bijdrage per niet gefloten wedstrijd betalen. Afgelopen seizoen bedroeg de extra financiële bijdrage € 2.320,- en hebben we geen punten in mindering gekregen. Ondanks het forse bedrag was dat een mooi resultaat met dank aan iedereen die wedstrijden bij andere clubs fluit voor Dalto.

Het tellertje
De teller (alleen zichtbaar op een pc/laptop/tablet) geeft aan hoeveel wedstrijden we nog moeten fluiten om geen extra financiële bijdrage te hoeven betalen (over de punten in mindering berichten we apart). Op deze manier kan iedereen zien waar we als vereniging staan op arbitragevlak. En dat het voor ons dus heel belangrijk is dat meer mensen zich aanmelden om KNKV-scheidsrechter te worden.

Het bestuur wenst alle Dalto-scheidsrechters en de leden van de Arbitragecommissie een sportief ‘fluit’seizoen toe.

Het bestuur