Het seizoen van Dalto/Klaverblad Verzekeringen 6 tot nu toe

Aangezien dit volgens mij het eerste verslag van ons gaat worden, vangen we even aan met een klein voorstelrondje. De dames: Andrea Lieftink, Eva Sprangers, Marlies Dingemans, Paula Bos, Michelle van der Wilt, Marleen Brouwer, Lotte Esmeijer. En de mannetjes: Fernand Lith, Patrick Meerman, Remy Schulting, Kas van Noordenburg. Marc van den Tempel en Joren van Dalen. Op papier een team dat in de Korfbal League bij menig club niet zou misstaan, maar hoe vergaat het ons in de Reserve 2e klasse? Aan de randzaken ligt het in ieder geval niet. Op onze shirts prijkt de naam van Paul Brinkadvies. Paul en zijn vrouw komen regelmatig kijken, wat natuurlijk een extra stimulans geeft. Ook hebben we bidons en een zaaldeel om één per week te trainen. Eén keer per week is voor sommige teamleden af en toe nog lastig haalbaar door allerlei uiteenlopende redenen, daarom hebben we ook vaak de hulp nodig van Jeffrey, Patrick R, Leen en Tessa H. Super bedankt!!

De road to succes begon allemaal op zaterdag 23 november. De eerste wedstrijd van het zaalseizoen tegen Sparta (N). Ondergetekende was daar helaas niet bij, maar er werd ruim gewonnen: 15-27.  De wedstrijd van zaterdag 30 november zit bij ons nog goed in het geheugen. Tegen Synergo 2 zagen wij in tien minuten een ruime voorsprong teniet gaan door echt onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter in het voordeel van Synergo, dat met verbazing de vele cadeautjes van tweeënhalve meter uitpakte. Binnen no-time stonden we zelfs met nog één minuut te spelen een goal achter, maar gelukkig schoot Paula de 24-24 binnen. Een totaal onnodige maar niet te voorkomen puntendeling.

Over de wedstrijd tegen ODIK 3 weet ik eigenlijk vrij weinig meer. 20-15 winst.

14 december stond de wedstrijd tegen Spirit Voorthuizen 2 op de planning. Voorthuizen ligt in de Biblebelt en telt haast meer kerken dan de dorpsnaam allicht vermoedt, huizen. Het eerste van Spirit speelde vóór ons en de hal zat erg vol, inclusief trommelende jeugd en muziek bij goals. Toen onze wedstrijd begon waren veel van deze mensen blijven zitten, dus dat was leuk voor ons. Lange tijd hadden we moeite om een gaatje te vinden maar na rust liepen we uit naar een uiteindelijk ruime overwinning. Zelfs het inzetten van Spirit 1 spelers kon het tij voor hen niet keren. We wonnen met 14-22.

Daarna begon natuurlijk de winterstop en kerstvakantie. Een tijd van lekker veel oliebollen eten en grondbloemen in de brievenbus van je buurvrouw gooien. Iedereen had gelukkig al zijn vingers nog & had geen voedselvergiftiging opgelopen door het twee weken lang opeten van gourmetrestjes.  De competitie ging voor ons verder met een wedstrijd tegen Victum 2. Dit zou een belangrijke wedstrijd worden om de eerste plaats over te nemen. Er werd uiteindelijk gewonnen met 19-15. We stonden eerste.

De wedstrijd daarna was wederom thuis, tegen Dindoa 3. Op het veld zijn wij ook gekoppeld aan dit team en hadden we verloren. We begonnen goed en met rust leek er weinig aan de hand. Maar in de tweede helft gaven we alsnog een ruime voorsprong weg en speelden we 17-17. Maar we stonden nog steeds eerste.

Wageningen 5 was onze volgende prooi. De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van de voorzitter van Wageningen. Mede door de minuut stilte hadden we bizar veel tijd voor de wedstrijd. “Wat doet een team zoal met zoveel voorbereiding?”, hoor ik u denken. Nou, ik kan u meegeven dat de panini’s in de kantine van Wageningen in ieder geval zeer aan te raden zijn. De wedstrijd zelf was eigenlijk geen wedstrijd. Volgens mij waren er bij Wageningen Jumbo cadeaubonnen te winnen als er van de middenlijn gescoord werd, want Wageningen maakte er een sport van om van zo ver mogelijk te schieten. Het ontbrak echter aan de nodige secuurheid om het ons met die tactiek moeilijk te maken. Kas had de weken voor deze wedstrijd heel veel auw aan zijn vinger, maar kon met de nodige schoteltjes melk toch aan de wedstrijd beginnen. Hij schoot lekker met scherp en de ene na de andere bal vloog erin. We wonnen uiteindelijk met 11-29. Easy peasy lemon squeezy, zouden ze aan de andere kant van het Kanaal zeggen. We stonden nog steeds eerste.

Daarna mochten we thuis aantreden tegen Spirit 2. In tegenstelling tot de heenwedstrijd schoten we nu uit de startblokken. Spirit kwam nooit meer echt in de buurt en we wonnen met 25-14.

De wedstrijd tegen Synergo zou wat lastiger worden. Ik was er zelf helaas niet bij maar de verhalen doen de ronde dat we de hele wedstrijd voor stonden en uiteindelijk met 17-18 wonnen. U raadt het al, we stonden nog steeds eerste.

Ook de laatste wedstrijd tegen Odik 3 werd bijzonder ruim gewonnen. 16-30.

We staan dus nu eerste met twee punten los, maar moeten nog tegen Victum en Dindoa. Zij staan beide met 16 punten twee punten achter ons en het gaat dus zeer spannend worden komende weken. Kom dus lekker een keer kijken en neem gelijk wat familie, vrienden, broertjes, zusjes en huisdieren mee. De trommels liggen in het achterste Daltohok. Mocht u geen Dalto liedjes kennen: ‘Hup Dalto Hup” is altijd goed.

Tot kijk!
Joren