Seizoensopening Dalto C1

Verslag van de eerste vier wedstrijden van onze C1

Dalto C1 - SKF C1

De moeilijkste wedstrijd kun je maar beter direct gehad hebben, dat was de eerste thuiswedstrijd tegen PKC (3-11). PKC C1 is een ontzettend goed team zoals de stand al doet vermoeden, maar onze C1 wist goed weerstand te bieden. Op het Leo Geluk toernooi bij Fortuna hadden we al kennisgemaakt met PKC en het plan dat we naar aanleiding van die wedstrijd hadden opgesteld, pakte erg goed uit. Met rust stond het namelijk pas 2-3. Gedurende de tweede helft werd ons verzet door PKC gebroken en was de energie zichtbaar op, waardoor PKC nog flink (en terecht) kon uitlopen. De wedstrijd gaf in ieder geval wel vertrouwen voor het vervolg.

De tweede wedstrijd uit bij Synergo verliep helaas heel moeizaam, terwijl we die week eerder zo goed speelden. Veel passfouten, kansen niet afronden, weinig inzet, etc. Gelukkig had Synergo hier ook last van. Met wissels werd geprobeerd nog de winst binnen te slepen, maar de wedstrijd eindigde in 6-6. Meer zat er niet in…

Vervolgens kwam SKF bij ons op bezoek en hun bedoeling was duidelijk: zij wilden deze wedstrijd heel graag winnen en straalden dat in alles uit. De eerste helft lieten we ons enorm afbluffen door hun spel en met rust stonden we terecht behoorlijk achter. In de tweede helft werd er vervolgens hard geknokt om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Dat lukte in ieder geval veel beter dan in de eerste helft. Ondertussen kwam het met bakken uit de lucht en dat maakte het er niet makkelijker op, maar onze C1 wist daar wel het best mee om te gaan. In de laatste minuut werd het 8-9 en helaas bleef het daarbij. Een belangrijke wedstrijd waar we veel van geleerd hebben en op basis van de tweede helft kon ik achteraf trots zijn.

Dalto C1 - DVO C1

Afgelopen zaterdag konden dan gelukkig de eerste twee volle punten bijschrijven en hoe… De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op, zodat het met rust 6-6 stond. De time-outs die aan beide kanten genomen werden, hadden duidelijk effect op het spel van beide teams. In de tweede helft ging de wedstrijd op dezelfde voet verder en konden we ons opmaken voor een spannend slot. In de laatste minuut wist DVO gelijk te maken, maar dertig seconden voor tijd kon Jonas door een slimme actie op aangeven van Inge een vrije doorloopbal afronden (10-9). Hoewel DVO misschien meer recht had op de overwinning, was dit toch wel heel fijn!

Langzaamaan wordt het spel beter en zetten alle C1’ers stappen. Het moet zeker nog beter, maar we gaan de goede kant op. Aankomende zaterdag in Dordrecht eens zien waar we staan tegen Oranje Wit.

Robin