Seizoensstart Dalto B2

Nienke doet verslag van de eerste twee wedstrijden

Dalto/Klaverblad Verzekeringen B2 – Rheko/SIOS ’61 B1   

Zaterdag 12 september stond voor de B2 een wedstrijd tegen Rheko/SIOS ‘61 B1 op het programma. De aanval was: Jesper (C), Luca, Esmee, Anne-Lieke. En de verdediging: Rick, Emran, Nienke, Julia. Er was één ding heel belangrijk deze wedstrijd, er moest meer plezier in het spel komen. De taak was om vanaf het eerste fluitsignaal al te laten zien dat er hard gewerkt werd en het team de wedstrijd samen zou willen winnen.

Aan het begin van de wedstrijd ging er al een schot en doorloopbal van Rick in, 2-0 voorsprong. Dit werd gevolgd door vier goals van Jesper en Julia en met twee tegengoals gingen we de rust in. Stand 6-2. In de rust werd besproken wat we nog beter konden laten zien, maar zeker niet te vergeten wat we goed deden. Met een paar nieuwe tactieken van Nordin en Mart waren we genoeg voorbereid om te knallen in de tweede helft.

Er kwam een grote voorsprong door een aantal kansen van onder andere Jesper, Nienke en Esmee. De stand was inmiddels 11-5. Met wat hulp van Yari, Zonne en Sven uit de C1 is de wedstrijd uiteindelijk beëindigd met de stand 18-9. We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd, met trotse coaches. De doelen waren volbracht en we konden met twee punten door naar een weekje zonder wedstrijd.

Teamfoto Dalto B2

Dalto/Klaverblad Verzekeringen B2 – Oost-Arnhem B1

Op zaterdag 26 september speelde de B2 tegen Oost-Arnhem B1. Met als doel om vanaf de eerste seconde scherp te zijn en te laten zien dat we wilden winnen. De aanval bestond uit: Jesper (C), Erik, Anne-Lieke, Esmee. De verdediging was: Rick, Emran, Julia, en Zonne (C1). De eerste helft verliep moeizaam. We begonnen met een goal van Julia, maar al gauw stonden we 1-4 achter. Na drie afstandsschoten maakten we het gelijk. Een wissel, Nienke voor Zonne. Meteen een schot van Nienke erin. Rust.

In de bespreking werd er een nieuwe tactiek bedacht. Alle nodige aanpassingen werden besproken en we gingen vol goede moed de tweede helft in. Met een stand van 5-5 op naar de winst.

De rust deed de B2 goed. Er kwamen een aantal goals van Emran, Esmee, en Julia en twee tegendoelpunten. Dit leidde tot een stand van 10-7. Na een mooie korte kans van Erik en een afstandsschot van onze wissel Dina uit de C1, stonden we met vier punten op voorsprong. De wedstrijd werd beëindigd met een doorloopbal van Nienke, wat de eindstand 13-8 maakte. Ik denk dat we terug kunnen kijken op een prima wedstrijd met genoeg verbeterpunten. Nu hard trainen voor de wedstrijd van zaterdag 3 oktober tegen Synergo B1 in Utrecht, om ook dan met twee punten thuis te komen!

Nienke