Seizoensstart Dalto/A.L.P. Flex B1

De eerste twee wedstrijden zitten erop!

Dalto/A.L.P. Flex B1- De Meeuwen B1

De week voor de wedstrijd tegen De Meeuwen hadden we een toernooi bij De Meeuwen. En ja, je raadt het al, toen hebben we ook tegen ze gespeeld. Toen verloren we helaas met 10-9. Maar daardoor hadden we nu extra veel zin om te laten zien wat wij in huis hebben!

De week voor de wedstrijd waren er een hoop blessures. Dennis die last had van zijn rug, Jonas die iets aan zijn voet had en zo nog wel wat meer. Daarom werd er rustig aan gedaan op de trainingen zodat we onze krachten konden sparen voor de wedstrijd.

Zaterdagochtend was het moment dan daar: het zonnetje scheen en het was een mooie dag om een wedstrijd te spelen. (Kleine spoiler, het werd ook een mooie wedstrijd.) Voor de wedstrijd waren de meeste pijntjes gelukkig al weer weg. Alleen Jonas kon helaas nog niet spelen. Inschieten met muziek uit wel zeven boxen is iets wat de B1 iedere week wel zou willen!

We begonnen de wedstrijd goed met Gideon, Stijn, Iris & Iris in de aanval. Door goed de wedstrijd van het toernooi terug te kijken wisten wij precies wat we moesten doen. In de eerste aanval scoorde Gideon al door zijn tegenstander goed uit te blokken. De Meeuwen gaven daar meteen reactie op en scoorde met een afstandsschot de 1-1.  Daarna werd er veel druk gezet op De Meeuwen en konden ze niet veel meer terug doen. Daardoor konden wij uitlopen. Er werd lekker gescoord: een schot van Dennis, een doorloopbal van Stijn en een korte kans van Nicole. We gingen de rust in met een goed gevoel en een 10-3 voorsprong. In de rust werd verteld wat beter kon, maar zeker ook wat goed ging.

In de tweede helft begonnen we niet zo goed en gaven we twee goals weg aan De Meeuwen. Dus na vijf minuten was het al nodig om een time-out aan te vragen. Daarna herpakten we ons weer een gingen we meer ons eigen spel spelen. Nadat De Meeuwen al vier keer gewisseld hadden, wisselden wij ook een keer omdat er toch wat pijntjes waren. Het team pakte het heel goed op door Iris Klep naar het andere vak te halen.

 Uiteindelijk wonnen we met 20-11 de wedstrijd en konden we terugkijken op een goede pot met mooie verbeterpunten. Op naar DVO!

DVO B1 - Dalto B1

Dalto/A.L.P. Flex B1 – DVO/Accountor B1

De 12e van september was DVO dan aan de beurt. We wisten dat dit een lastige wedstrijd ging worden, maar ook zeker dat we een goede kans maakten om te winnen als we er écht voor gingen. Na een goede bespreking die zorgde voor een hoop strijdlust gingen we de wedstrijd in. Na een paar minuten stonden we al 0-2 voor. Op de een of andere manier hielden we dit niet vast en stond het opeens 5-2. We probeerden de achterstand in te halen, maar op de één of andere manier lukte dat niet echt. Misschien lag het aan de koppies die één voor één naar beneden zakten…

In de rust kregen we weer even een peptalk van Rick en Michiel. Dit en de goal die Jonas vrij snel maakte zorgde weer voor goede moed. Het schommelde een beetje op en neer, we hadden moeite om ze in te halen, maar scoorden wel redelijk mee. Op het einde werd het zelfs nog spannend, we stonden nog maar één puntje achter. Dat hadden we voor de rust zeker niet verwacht! Zou het dan toch nog gaan lukken? Helaas zat winnen er niet meer in, maar toch nog een redelijke eindstand van 21-19. Vooral heel jammer dat het niet lukte om scherp genoeg te starten, maar de volgende keer vegen we ze van het veld af. Dit keer echt 😉

Aanstaande zaterdag spelen we om 14.00 uur thuis tegen DSC. Wij hebben er al zin in, tot dan!

Stijn en Iris k