Seizoenstart Dalto/A.L.P. Flex B1

Wedstrijdverslagen?? Doen we daar nog aan tegenwoordig? Ik vond het in ieder geval wel leuk om een verslag over de seizoenstart te schrijven. Hoe we met dit team een snelle ontwikkeling meemaken en hard hebben gewerkt deze eerste wedstrijden.

De voorbereidingen van het seizoen begonnen al voor de zomervakantie. In de maanden juni en juli speelden we een kleine competitie tegen een paar clubs uit de buurt. Door deze wedstrijden konden we aan elkaar wennen en veel leren. En niet te vergeten, we konden veel leren van de tegenstanders waar we in de echte competitie tegen spelen. Het voorseizoen ging heel goed. Door meerdere overwinningen eindigden we uiteindelijk op een gedeelde eerste plek. Dat is nog eens met een fijn gevoel de vakantie in gaan! Woensdag 25 september werd de draad weer opgepakt. Twee trainingen oefenen en dan meteen een toernooi bij De Meeuwen. Ook daar haalden we de buit binnen met een mooie 1e plek. Bij de oefenwedstrijd tegen Tempo hadden we wat meer moeite dus die slaan we voor nu maar even over 😉

Zaterdag 11 september. Eindelijk is het weer tijd na heel lang wachten mag de echte competitie weer beginnen. Voor onze eerste wedstrijd stond meteen een rit naar Eindhoven te wachten. DSC is altijd een taaie maar wel leuke tegenstander om tegen te spelen. Voor de wedstrijd begon kregen we in de kleedkamer een goede speech van de trainers Michiel en Milo (Nordin had een eigen wedstrijd). We stormden de kleedkamer uit en begonnen sterk aan de wedstrijd. In het begin grepen we meteen de leiding door een paar goede goals van onder anderen Indy, Sven en Jesper. We trokken die lijn de hele wedstrijd door met veel mooie acties en goals. Aan het einde maakten we het nog onnodig spannend door ze tot een punt verschil te laten komen, maar uiteindelijk konden we de voorsprong behouden en de twee punten meenemen terug naar Driebergen.

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen kregen we bezoek van SKF. Een tegenstander die we al eerder tegengekomen waren in het voorseizoen. Toen was de winst voor ons :)) Echter is het zeker geen tegenstander die je moet onderschatten. Helaas begonnen we de wedstrijd niet scherp. Voordat we het doorhadden stonden we er al een paar achter. Na gemiste strafworpen van onze kant leek het even niet te gaan lukken. Maar we gaven niet op! Door een paar goede aanvallen en mooie goals van Floor stonden we er ineens nog maar een achter en lagen de kansen weer helemaal open. Toch konden we die stijgende lijn niet de hele wedstrijd volhouden en liepen we steeds een of twee goals achter op SKF. Eindstand 15-16. Het was een wedstrijd waar we veel geleerd hebben en die dingen namen we mee naar de wedstrijd tegen Vriendenschaar.

Jaja, Vriendenschaar uit op het programma. Dat zijn altijd wel de wedstrijden waar het nog wel eens fysiek kan gaan worden. Maar iedereen was daar goed op voorbereid. Als we dan tenminste op tijd aankwamen…

Door een vertraging onderweg werd het nog wel even spannend. Gelukkig waren alle auto’s vijf minuten voor tijd aanwezig en na wat overleg met de scheidsrechter kon de wedstrijd tien minuten verplaatst worden. Alsnog een korte voorbereiding maar dat maakt voor ons niet uit. We speelden de 1e helft of we vleugels gekregen hadden. Er werden van onze kant goede ballen geschoten, we hadden veel rebounds en waren vooral scherp met het afmaken. Ook stond de verdediging van ons te vlammen. Het snelle spel wat Vriendenschaar wilde spelen werd door ons goed afgeremd. Daardoor gingen we met zes doelpunten verschil en een goed gevoel de kleedkamer in. De 2e helft moesten we vooral blijven doen wat we de eerste helft deden en dat was met zijn allen knallen en met zijn allen werken. Uiteindelijk een knap verdiende wist (15-21).

2 oktober, De spannende uitwedstrijd tegen DVO.  Iedere wedstrijd die je speelt wil je winnen maar soms heb je wedstrijden die je extra graag wilt winnen. Tegen DVO is dat altijd het geval. De derby tegen DVO betekent een goede voorbereiding op de training: wedstrijden terugkijken van onszelf en van de tegenstander en een goede tactiek bedenken. Op de vrijdagavond nog reboundtraining gekregen van Joost en dan heb je alleen nog de wedstrijd zelf. In de kleedkamer allemaal gespannen kopjes want wat wilden we toch graag die twee punten meenemen naar Driebergen. Helaas ging het in de wedstrijd toch wat minder dan op de trainingen en kwamen we al snel achter. Het was toen vooral belangrijk om ons koppie erbij te houden en de rust te bewaren in het veld. Er werden van beide kanten  mooie aanvallen neergezet die ook tot veel goals leidden. Uiteindelijk was het bij het laatste fluitsignaal niet genoeg en verloren we met 15-12. Misschien toch de spanning.

Balen was het zeker maar het seizoen gaat gewoon weer door dus meteen maar weer klaarmaken voor de volgende wedstrijden.

Nu twee thuiswedstrijden op het programma tegen Mia en PKC, wie zien we daar?

Stijn
(speler B1)