Seizoenstart Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1

Dalto C1

Terwijl een aantal C1’ers nog genoten van hun zomervakantie in binnen- of buitenland, begon voor de rest half augustus de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Samen met de C2 werden de eerste twee veldtrainingen afgewerkt waarna er op zaterdag geoefend werd tegen DeetosSnel. De plekken van de vakantiegangers werden zeer verdienstelijk ingevuld door invallers uit de C2, Naomi, en de D1, Yari en Douwe. Ondanks de flinke nederlaag gaf de wedstrijd voldoende aanknopingspunten om mee verder te gaan.

In de daarop volgende weken raakten we steeds completer op de trainingen en de laatste twee trainingen voor de eerste competitiewedstrijd konden met de volledige C1 worden afgewerkt. Op 7 september startte de competitie thuis tegen Tiel ’72. De eerste helft was slap. Er werden nauwelijks duels gewonnen en dan krijg je het altijd lastig tegen een grote en sterke ploeg. Het was Jesper die ons in de eerste helft op de been hield (hij schoot 3 uit 4 deze wedstrijd!). Ondanks de 3-7 ruststand, verscheen er aan het begin van de tweede helft een C1 die een stuk strijdvaardiger was. Met Tijme en Dennis voorop knokte de C1 zich puntje voor puntje dichterbij. Het kwam ondertussen met bakken uit de lucht, maar dat weerhield de C1 niet van scoren. Desondanks duurde de wedstrijd net tekort, toen de scheids bij 12-13 affloot.

De week daarop stond de vroege uitwedstrijd bij DSC op het programma. Om 8:00 uur vertrokken we richting het zuiden waar we ruim op tijd aankwamen. Tijd genoeg dus om voor de wedstrijd nog een potje kampioentje te spelen!
De wedstrijd ging gelijk op, ondanks dat bij mij het gevoel overheerste dat de C1 duidelijk de betere partij was. Tijme en Lysander werkten enorm hard in hun vakken waardoor de C1 bij vlagen mooie en lange aanvallen konden spelen, waarbij beide heren uiteindelijk ook zelf zorgden voor de doelpunten. In de tweede helft boden onze wissels ons de mogelijkheid om bij de dames Zonne, Dina en Lonneke elk in hun eigen kracht in te zetten. Het werd een tweede helft van weinig goals, maar de eerste punten werden binnengesleept! Uitslag 8-10.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Albatros leek een herhaling van de voorgaande wedstrijden te worden. Voor mijn gevoel was de C1 veel beter, maar omdat er wederom geen duels gewonnen werden, gingen we met een teleurstellende 3-4 achterstand richting de kleedkamers. Gelukkig verscheen er aan het begin van de tweede helft een heel andere ploeg op het veld. Nicole en Floor wonnen hun duels onder de korf en pakten aanvallend hun kansen mee, waarbij Nicole haar eerste doelpunt van het seizoen liet aantekenen! Stijn verdedigde zijn heer dusdanig kort dat deze de tweede helft amper een bal heeft kunnen vangen en de energie die Stijn daarmee losmaakte bij de ploeg resulteerde in de tegenaanvallen regelmatig in doelpunten! Het enthousiasme van Dina en Tijme pepte de ploeg op en toen de C1 in de laatste vijf minuten het gat had geslagen, pakte ook Lonneke haar schoten in de korfzone! Wat een leuke wedstrijd om als coach vanaf de bank mee te maken!

20190921 Stand Dalto C1

Tot slot wil ik hier nog kort refereren aan het bericht van de TC van 13 september 2019 (“Updates en mutaties Technische Commissie”). Daarin wordt het tekort aan trainers voor onze jeugdteams aangekaart. “Dat is een verantwoordelijkheid van ons als vereniging”. De vereniging maken we met elkaar. Waar nodig moeten we elkaar helpen en proberen te denken in oplossingen. Ieder team verdient evenveel aandacht. Voor onze jeugd zijn spelers uit de selectie van Dalto voorbeelden.  Ik vind dat we het als club moeten koesteren wanneer deze spelers zich inzetten voor onze jeugd.

Volgende wedstrijd:

Komende zaterdag speelt onze C1 om 9:45 uur thuis tegen DVO C1

Fysiotherapie Driebergen sponsor Daltoponsor Dalto C1