Sint bij Dalto

Sint bij Dalto

Afgelopen vrijdag 2 december was een spannende dag voor alle jeugd die ’s middags naar ons mooie nieuwe clubhuis kwam om het sinterklaasfeest te vieren! Jong, jonger, jongst, ze waren allemaal aanwezig terwijl er uit de kantine een serenade van sinterklaasliedjes kwam om uit te zoeken of sinterklaas in de buurt was. Er is zelfs iemand een rondje gaan rennen om de kantine heen, om te kijken of de Sint toevallig dacht dat er massaal verstoppertje werd gespeeld!

Maar helaas, de Sint was er nog niet. Die zou echter vast komen. Tot die tijd hebben we spelletjes in het thema “Sint” gedaan, zoals schoenenmemory (je moet immers wel je schoen kunnen terugvinden als je in het pikkedonker vroeg in de morgen gaat kijken of de Sint er wat in heeft achtergelaten), pakjestorens bouwen, pepernoten sjoelen en nog veel meer spellen die pieten ongetwijfeld in hun vrije tijd doen.

Toen was het tijd voor pauze, want er moest toch ook tijd zijn om al die verzamelde pepernoten op te eten, anders konden er niet nog meer bij. En ja hoor, de liedjes hadden geholpen! Sint kwam met zijn gevolg de kantine in en heeft, terwijl de kinderen vol aandacht zaten te luisteren, over elk team wat verteld. Toch spannend om te horen waar de Sint allemaal op heeft gelet!

Alle zakken waren weer geleegd, dus we konden van start met het tweede deel van de spelletjes. Nu stonden Sint en Piet te kijken, dus er moest gepresteerd worden. Hersens kraakten, schoenen piepten en pieten lachten, tot het tijd was voor het hoogtepunt van de avond; de cadeautjes!

“Wat heeft Sinterklaas voor mij in petto?”

“Zou ik krijgen wat ik gevraagd heb?”

“Heeft Sinterklaas mijn liedjes wel gehoord?”

De liedjes waren gehoord en ieder kind is naar huis gegaan met gevulde handen en een gevuld hart.

Hieronder kunt u de foto’s bekijken van deze prachtige avond.
Bedankt voor deze gezellige avond allemaal!

• Foto’s Michelle van der Wilt