Sinterklaasfeest bij Dalto / Klaverblad Verzekeringen

Wat was het een leuk feest bij Dalto afgelopen vrijdag! Ruim 40 kinderen moesten een door de jeugdcommissie opgezet Pietentrainingsparcours afleggen. Eerst oefenen om over de daken te klimmen en uiteindelijk de pakjes in de schoorsteen gooien. Ook de drie Pieten deden hier aan mee. Zij vonden het best lastig om door een korf te kruipen maar het pakjes in de schoorsteen gooien konden ze natuurlijk heel goed. Ze gaan het hele jaar weer oefenen om het volgend jaar nog beter te doen.

Volgend jaar wordt in Spanje ook zo’n mooie oefenbaan gebouwd, want de Pieten glijden nu met alle zonnepanelen nog wel eens van het dak. De volgende keer komen ze nog beter getraind terug.

Cadeautjes die Sinterklaas voor de kinderen van Dalto had meegenomen

Daarna ging iedereen naar de aparte zaal bij Hoenderdaal, waar ook Sinterklaas kwam. Sint liet ieder team apart bij zich komen en sprak ze als team allemaal toe. De Pieten hadden de trainers goed afgeluisterd en leuke informatie voor Sint verzameld. De Pieten hadden met de jeugdcommissie aan alles gedacht, pepernoten, glutenvrije pepernoten en er was zelfs chips voor Jan.

Jan mocht even apart bij Sinterklaas komen omdat hij niet alleen korfbalt maar ook nog bij Dalto achter de bar helpt. Ook Hans Bömer mocht als fotograaf nog even bij Sint komen. Hij werd bedankt met een chocoladeletter voor het maken van alle mooie foto’s die hij maakt.

Nadat Sint de trainers bedankt heeft voor hun inspanningen en de jeugdcommissie voor het organiseren van het leuke feest en gezegd had dat hij volgend jaar graag weer wil komen, moest hij weer weg. De Pieten mochten van Sinterklaas blijven om te helpen met het uitdelen van de cadeaus. Alle kinderen hebben van Dalto het cadeau gekregen dat ze graag wilde hebben. Het was een superleuk feest.

Jeugdcommissie Dalto

Foto’s Hans Bömer