Slechte tweede helft nekt Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Rohda

Dalto/Klaverblad Verzekeringen onderuit tegen Rohda na slechte tweede helft

Voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen is het nieuwe seizoen evenals vorig jaar begonnen met een valse start: een thuisnederlaag met 1 doelpunt verschil. Tegen Rohda uit Amsterdam zat Dalto lange tijd aan de goede kant van de score. De ruststand van 16-14 bood perspectief, maar door een sterke terugval in het aanvalsspel na de pauze werd het 21-22.

Verslag: Johan de Groot

De nieuwe trainer Herman van Gunst (terug van weggeweest) verwachtte van tevoren al een lastige wedstrijd: “Rohda is een fysiek sterke ploeg die ook naar binnen kan gaan, en goede dames heeft”. Bij Dalto is de teamgeest hem positief opgevallen, en ook het verdedigen gaat al beter. De schotkracht moet echter nog beter volgens de ervaren Van Gunst.

Dalto ging goed van start met doelpunten van Karin (na een onderschepping van Rudo) en Mathijs na een handig tikje tegen de bal van Lotte. Rohda haakte echter snel aan en nam zelfs een 3-4 voorsprong, maar Rudo maakte gelijk met een mooie doorloopbal. Verdedigend liet Rudo ook goede dingen zien, wat al snel tot enige frustratie bij zijn tegenstander leidde. Lotte debuteerde als basisspeelster in de Hoofdklasse, en dat deed ze uitstekend. In de verdediging toonde ze lef, en met de 5-4 maakte ze haar eerste doelpunt. Gaandeweg de eerste helft liep Dalto uit naar 10-7 via Mathijs, die in deze fase goed op schot was. Helaas nam scheidsrechter Ronald Buis opnieuw verschillende malen onbegrijpelijke beslissingen ten nadele van Dalto, een déjà vu. Zo kreeg Rohda een strafworp die het in staat stelde 10-9 te maken. Toch wist Dalto uit te lopen naar 14-10, maar daarna kwam Rohda weer terug, onder meer door een onbegrijpelijke stip tegen Mathijs, waardoor Rohda de 15-13 kon maken. Het werd zelfs 15-14, maar Lotte wist na een aanval die dreigde te verzanden alsnog de 16-14 ruststand op het bord te zetten.

In de tweede helft bleven scores lang uit. Maarten kreeg kans na kans, maar de bal wilde er niet in.  Bij een stand van 17-17 (en nog 17.17 minuten te spelen) kwam Joran voor hem in het veld, en bij 18-18 kwam Jesse in het veld voor Karin omdat het moeilijk bleek Mathijs en Dico in stelling te brengen. De D-side liet zich ook weer horen, en door doelpunten van Dico en Rudo kwam Dalto toch weer op voorsprong, 20-19.  Daarna lukte het allemaal niet meer, tot frustratie van de inmiddels weer ingevallen Maarten. Een time-out bij 20-21 kwam te laat, Rohda liep uit naar 20-22 en het leek beslist. Maarten wist echter toch nog de spanning terug te brengen met een schot zonder vang, en kreeg in de laatste halve minuut zelfs nog de kans om gelijk te maken. Zijn doorloopbal miste echter de korf en de wedstrijd eindigde met een teleurstellende nederlaag. Herman van Gunst had een nuchtere analyse: “We weten in de tweede helft niet de goede kansen te creëren en schieten niet goed genoeg.  Er zat te veel onrust in de aanval. Maar ook de goede verdediging van Rohda moet genoemd worden, en het feit dat we in de eerste helft nogal wat strafworpen tegen kregen.  We zijn nu wel even titelkandidaat af, en dat is misschien maar goed ook”.

Scores Dalto:
Rudo 5, Mathijs 4, Maarten 3, Dico 2, Lotte 2, Pia 2, Paula 2, Karin 1.