Spanning en sensatie!

Column AvdP - Daltosite

Waar heel korfbalminnend Nederland op zat te wachten… en na een moeizame, eenzame en lege periode zonder deze inmiddels BN’ers in de sportwereld, werd er eindelijk weer gekorfbald in de Midweek Ereklasse.  Ga er dus maar eens lekker voor zitten, schenk een lekker glaasje in, trek je schoenen uit, sloffen aan, plof neer op de bank en vergeet niet af en toe je mond dicht te doen van de verbazing.

Na de kampioenstitel in de League werd er aan alle kanten getrokken aan onze selectie, de gemiste oproepen, appjes, mailtjes en cadeaus leken niet meer op te houden. Spelersmakelaars die ongenodigd bij je in de achtertuin opduiken bij de barbecue en werkelijk prachtige vrouwen die mij zomaar aanspraken en vroegen of ik een drankje wilde drinken… haha, nee ik ben niet van gisteren! Dat is nog nooit gebeurd 😊 Zelfs J. Oele de Mol wilde een selectiespeler aantrekken voor het nieuwe programma Dalto Inside.

Dus de Mol, Jan N, Korporaal, Scholtmeijer en Barry S! NEE en nog eens NEE,  het gaat niet gebeuren, we blijven bij elkaar! De contracten zijn inmiddels opengebroken en is er weer bijgetekend. De enige die Messiaanse trekjes vertoont is Edwin W alias ‘The Wolf of Ballstreet’. Hij liet net voor het verstrijken van de transferperiode een fax sturen door zijn makelaar. Hij maakte aanspraak op een clausule in zijn contract om transfervrij te vertrekken en wilde dat er een andere voorzitter zou komen. Deze wens  is inmiddels ingewilligd en de heer B. Mansvelder is aangetrokken en gepositioneerd en is in verdere onderhandeling. Bijzonder is wel dat hij nog een faxapparaat heeft, maar dat zal wel de zuinigheid zijn en ik verwacht dat een 2e of 3e hands laptop hem al over de streep trekt en we hem dan ook snel weer kunnen bewonderen op de velden.

Hij kwam in ieder geval nog niet opdagen voor de 1e thriller en derby op het programma, tegen Victum. Victum … een vervelend lastig ploegje wat constant in de slachtofferrol duikt en om van alles mama of papa roept.

Voor de vervangende rol van ‘The Wolf’ werd niemand minder dan; Edwin van KN te Binsbergen Oudewater aangetrokken, ondanks zijn vermoedelijke adellijke titel is zijn familie sinds kort verhuisd. De COVID heeft toch zijn invloed en tol geëist op deze (on)fortuinlijke familie en zijn “Undercover’ neergestreken in het “Big Forest”  near by Three Mountains en behoren nu officieel tot de ‘trailertrash’ generatie. Ondanks dat het leven nu bestaat uit bier, bingo, wiet en pillen hebben de columns over de midweek zijn psychologisch effect gehad, want Van Kooten kwam zwaar afgetraind en nuchter aan de start. Dagelijks stond hij zich af te matten op de militaire stormbaan gelegen op het “Big Forest”, waar vrouwlief Esther, tussen het draaien van de bingoballen, hem stond op te wachten met een natte spons. Het heeft hem geen windeieren gelegd, hij speelde zijn beste wedstrijd ooit, gaf zijn visitekaartje af en eindigde als topscorer, waarmee hij de lat hoog heeft gelegd voor zijn opvolger volgende week; Doryan V. Maar het schijnt dat hij over lijken gaat, dus dat kan nog leuk worden 😉

Ondanks een kleine verslapping eind 2e helft werden de  1e wedstrijdpunten keurig (13-14)  binnen geharkt en de eerste thuiswedstrijd tegen Fortissimo zal wederom een kraker van jewelste worden, is de verwachting. Het laatste nieuws is dat de onderhandelingen met Netflix en Videoland helaas stuk zijn gelopen.  Inmiddels heeft FOX Sports zich samen met Dalto livestream aangemeld bij onze nieuwe voorzitter.

Wordt vervolgd dus….
Kus,
AvdP