Steengoede 1e helft is basis voor winst van Dalto/SIMGroep A2

Zaterdag 13 januari speelde Dalto A2 thuis tegen Meervogels A1 waarin er gewonnen werd met 21-20 in de eerste competitie wedstrijd van 2019. Die week werd er hard en goed getraind want we moesten deze wedstrijd winnen. Meervogels A1 stond onder ons en dat wilden we ook zo houden.

In de voorbespreking werd alles herhaald waarop we hadden getraind die week en werd verteld hoe we Meervogels konden aanpakken. We gingen warmlopen, doorloopballen nemen en schieten en daarna kon de wedstrijd echt beginnen.

We begonnen niet aan de wedstrijd zoals we gehoopt hadden, we kwamen op een 1-3 achterstand. Maar we kwamen beter op gang en zette de 1-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong door doelpunten van Ruth, Nick en Carel. Meervogels A1 maakte gelijk, maar daarna gingen wij gas geven en werd het van 4-4, 7-4 door twee schoten van Nick en een schot van Floor. Meervogels kwam weer terug tot 7-6 maar wij hadden Nick en hij maakte 8-6.

Vanaf een stand van 8-7 gingen wij een hele goede fase in, we speelden goed en we gingen slim om met de scheidsrechter. Door de achtereenvolgende schoten van Carel, Nick, Nordin, Menno, Nick en een stip van Carel bracht ons dit op een stand van 14-7. Nadat Meervogels twee keer scoorde maakte Floor haar doelpunt en bracht ons ook op een ruststand van 15-9.

We waren in de eerste helft wat moeizaam begonnen, maar we wisten ons steeds beter in de wedstrijd spelen. Dat loonde ook en zo waren we op een welverdiende voorsprong gekomen. In de rust werd vooral gezegd dat we zo door moesten gaan en iedereen kreeg hier en daar nog wat tips van de trainers hoe we in deze wedstrijd de winst konden halen. Zo gingen wij met een goed gevoel de tweede helft in.

In de tweede helft maakten wij als eerste het doelpunt door een schot van Nick en werd het 16-9. Anne maakte haar doelpunt en wist de 17-10 te maken. Het ging even wat minder lopen maar gelukkig maakte Carel de 18-13. Toen Menno de 20-15 maakte zou je denken 5 punten verschil, dit ziet er goed uit, zo blijven doorspelen en dan is er niets aan de hand. Helaas lieten wij Meervogels terug komen tot 20-19. Het zou ons niet gebeuren, dat je de hele wedstrijd goed speelt en voor staat en toch gaat verliezen! Roemer bedacht dit ook. Hij was op de bank was begonnen en kwam er in voor Nordin. Hij blokte zijn heer waarvan Carel kon profiteren en een omdraaibal scoorde, de stand werd 21-19. Meervogels kwam weer op één punt verschil, maar door rustig te blijven en geen domme fouten te maken in de verdediging hebben we er voor gezorgd dat wij deze wedstrijd wonnen. Terecht, we hebben (bijna) de hele wedstrijd voor gestaan en prima gespeeld.

De punten bleven in Driebergen en we kunnen terug kijken op een geweldige eerste helft, wat we een beetje verwaarloosden in de tweede helft. Maar door goed blijven spelen de wisten we de wedstrijd te winnen. We staan nu op een prima 5de plek.

Fleur en Twan bedankt voor het reserve zitten en het spelen. Jullie waren fantastisch!

Na ons speelde de A1 tegen Dos’46, die wedstrijd eindigde ook met 1 punt verschil, zo was het wel genieten geblazen afgelopen zaterdag!

Zaterdag 19 januari speelt Dalto A2 tegen ZKV A1 uit om 14:40. Het gaat een leuke, interessante wedstrijd worden maar zeker geen gemakkelijke. De week daarna speelt Dalto A2 tegen KVA A1, een hele leuke wedstrijd die we moeten winnen. We spelen om 14:35 thuis, dan zie ik u graag tot dan !

Ruth

Foto’s: Carel sr