Stichtse Courant: Nieuwe voorzitter korfbalvereniging Dalto

20200716 Stichtse Courant: Daltovoorz Ben Mansvelder

Klik voor vergroting

Ben Mansvelder wil sfeer behouden

DRIEBERGEN Korfbalvereniging Dalto krijgt een nieuwe voorzitter. De nieuwe preses is geen onbekende, want Ben Mansvelder is al vijf jaar bestuurslid van de club. “Ik ben zelf geen korfballer, maar loop hier al sinds ik klein was rond”, zegt hij. “En ik vind het heel leuk dat ik dit kan gaan doen. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij deze vereniging en kan op deze manier iets terug doen.”

Danny van der Linden

Mansvelder is de opvolger van Marion Bosga. Laatstgenoemde blijft wel bij de vereniging betrokken als vicevoorzitter. “Daar ben ik heel blij mee”, reageert Mansvelder. “Marion is heel belangrijk voor de vereniging. Ik heb een drukke baan en een gezin, dus ik kan ook niet altijd overal bij aanwezig zijn. Het is fijn dat Marion voor het bestuur ook als ogen en oren kan functioneren.”

KORFBAL LEAGUE Een geheel nieuwe wind zal er niet waaien nu Mansvelder de voorzittershamer gaat hanteren. “We hebben natuurlijk een beleidsplan en daar gaan we gewoon mee verder”, legt de nieuwe voorzitter uit. “Er zal niet ineens iets heel anders gaan gebeuren. We willen nog steeds blijven investeren in onze jeugdopleiding en zorgen dat de jeugd op elk niveau kan korfballen bij onze vereniging. Uiteraard speelt ook de breedtesport dan een hele belangrijke rol.”

Eén van de speerpunten in het beleidsplan was de doelstelling om met het eerste team in de Korfbal League te acteren. “Dat gaat komend seizoen gebeuren, maar dan hebben we natuurlijk wel de ambitie om ons daar in te handhaven”, aldus Mansvelder, die in het bestuur ook hulp gaat krijgen van Anke Visser. Visser neemt de portefeuille Technische zaken over van Douwe de Vries. De Vries blijft wel als adviseur aan Dalto verbonden. Er wordt nog gezocht naar een vijfde bestuurslid. “Daar hopen we binnenkort nieuws over te kunnen brengen”, vertelt Mansvelder.

ONS KENT ONS Door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus hebben ook de korfballers van Dalto de afgelopen maanden niet kunnen trainen en spelen. “Dat was een vervelende tijd voor iedereen. Ook voor ons. Nu is er weer meer mogelijk, maar begint net de zomerperiode”, weet Mansvelder. “Maar we gaan dit jaar gewoon door. Wij hebben geen zomerstop. Hoewel er natuurlijk geen competitiekorfbal is, gaan we wel gewoon door met activiteiten.”

De vereniging gaat clinics en open trainingen organiseren om de korfbalsport verder te promoten. “En daar gaat iedereen binnen de vereniging bij helpen. Ook onze selectie onder leiding van trainer Barry Schep speelt een rol. Dat is ook belangrijk om de ons kent ons-sfeer te behouden. We zijn ook heel blij dat onze hoofdsponsor Klaverblad verzekeringen ons hier in ondersteuning geeft”, zegt de preses.

KORFBALSPORT PROMOTEN “Doordat veel mensen niet op vakantie gaan of dichter bij huis blijven in de komende zomer, denken wij dat het goed is om de jeugd mogelijkheden te geven om activiteiten te ondernemen”, legt Mansvelder uit. “Waarom zou dat geen korfbal zijn? Wij willen de korfbalsport graag verder promoten in Driebergen en op de Utrechtse Heuvelrug. Ook na deze zomervakantie.”

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP Er wordt bij Dalto reikhalzend uitgekeken naar het Nederlands Kampioenschap Korfbal dat vanaf 2021 drie jaar achter elkaar in Driebergen georganiseerd gaat worden. Er komt veel op Mansvelder en zijn vereniging af: “Dat is iets waar veel werk in zit, maar wel een heel mooi evenement gaat worden. Daar zijn we van overtuigd.”