Het team dat nooit samenspeelt. . .

Een terugblik op het afgelopen seizoen

Zondag 1 juli werd het arbitrageseizoen door de scheidsrechters, jury- en commissieleden gezamenlijk afgesloten met een barbecue bij de familie Wielinga, waarbij we terug konden kijken op een geslaagd seizoen.

Het seizoen begon met de pilot van het KNKV voor de nieuwe opleiding tot KNKV-scheidsrechter (bondsscheidsrechter) die bij Dalto werd georganiseerd. Vier Dalto-scheidsrechters (Hugo, Chiara, Patrick en Jan) namen daaraan deel en slaagden halverwege het seizoen allemaal. Ook Roy slaagde aan het eind van het seizoen, misschien wel als jongste gediplomeerde jeugdscheidsrechter ooit, voor het certificaat Jeugdscheidsrechter EF. Tot slot konden we onze oudste scheidsrechter die nog af en toe actief is in het zonnetje zetten, want Ron behaalde ondertussen namelijk het certificaat KNKV-waarnemer.

Daarnaast werd ons S-team behoorlijk uitgebreid met een aantal nieuwe scheidsrechters: Jasmijn, Rico en Gijs floten aan het eind van het seizoen al hun eerste wedstrijden en bij de start van het nieuwe seizoen zullen daar hoogstwaarschijnlijk een aantal namen aan toegevoegd kunnen worden. En ook het begeleidingsteam van de scheidsrechters werd flink versterkt. Aan het begin van het seizoen trad Wouter toe en halverwege het seizoen kwam Wim daarbij. Beiden zijn als scheidsrechter op een hoog niveau actief geweest en brengen dus veel ervaring met zich mee.

Ook bij de jurytafel liep het tijdens het zaalseizoen gesmeerd en bondsscheidsrechters die bij ons kwamen fluiten waren over het algemeen heel erg tevreden over het jurytafelteam dat er telkens stond. Rosemarie is door de Bond zelfs  gevraagd om neutrale juryvoorzitter te worden. Als Dalto 1 niet thuis speelt, zal zij volgend zaalseizoen op pad gaan om als juryvoorzitter op te treden bij wedstrijden in de Hoofdklasse.

Aan het eind van het zaalseizoen meldde Remi zich nog bij ons. In het verleden floot hij op een hoog niveau, maar was daar tijdelijk mee gestopt. Nu had hij wel weer zin om te beginnen en nadat hij een assistent gevonden had, mocht hij op het veld al de halve finale van de junioren fluiten (Oranje Wit (D) – DOS ’46). Volgend seizoen zal hij actief zijn op het één na hoogste niveau voor scheidsrechters en zal hij wekelijks fluiten in de Reserve Korfballeague en de Hoofdklasse.

Zijn rentree is ook gunstig voor het aantal wedstrijden dat we als vereniging gedurende het seizoen bij andere verenigingen moeten fluiten. Op het veld floten we namelijk te weinig wedstrijden bij andere verenigingen en dat leverde zes punten in mindering op voor de seniorenteams volgend veldseizoen. Door het terugbrengen van het aantal teams in het wedstrijdkorfbal en de verwachte toename van het aantal KNKV-scheidsrechters ziet het er voor 2018/2019 gelukkig positiever uit.

Tot slot nog een stukje over alle scheidsrechters en juryleden. In totaal werden er door het S-team rond de 400 (!) wedstrijden gefloten afgelopen seizoen. Tijdens het zaalseizoen werden zelfs alle aan Dalto aangewezen (jeugd)wedstrijden gefloten door een gediplomeerde of in opleiding zijnde (jeugd)scheidsrechter. Een unieke prestatie die we nog niet eerder hadden neergezet. Daarnaast werden rond de 50 wedstrijden door het juryteam voorzien van een (volledige) jurytafel (voorzitter, schotklokker en tijdwaarnemer). Het team dat nooit samenspeelt (alleen letterlijk dan natuurlijk), heeft weer een prestatie neergezet om trots op te zijn!

Namens de Arbitragecommissie

Robin


Lijkt het je leuk om volgend seizoen ook aan te sluiten als scheidsrechter of jurytafellid? Neem dan contact met ons op!