The Amazing Jeremia

Column AvdP - Daltosite

The Amazing Jeremia

Daar zat ik dan… opgedirkt, gesteven en strak in het pak, nog een flinke poets over mijn zwart gelakte schoenen, haren in de gel en een flinke stuif eau de toilette.

Ik dimde de lichten en stak overal sfeervol de kaarsen aan en legde een extra blokje hout op het knisperend haardvuur. Ontpopte een flesje Dom Perignon en had mijzelf verwend met wat eenvoudige hapjes; tartaar van black angus, gegrilde grietfilet met een schuim van eekhoorntjesbrood, mousseline van ganzenlever en karamel met wat vers geschaafde witte truffel en tot slot; souffle van vanille uit de oven met huisgemaakt tiramisu.

Ja, ik was er klaar voor en had ook al de hele week uitdagende berichtjes gestuurd naar mijn goede vrienden uit Zwolle, Jonnie en Thérèse. Nu zouden ze eens: ‘echte sterren aan het werk zien’ en we zouden ‘gehakt van jullie maken’ en wij eten ‘Spartaanse Tapas’ in de rust.
Rond een uur of zeven ram ik er nog een paar tweets uit en start ik met de livestream vanuit Zwolle, maar al gauw begin ik onrustig te woelen op mijn stoel.

Nondeju wat een waardeloze verbinding, ik waande mijzelf terug in de tijd dat ik een antenne nodig had bovenop mijn televisie, die ik vakkundig met zilver papier had ingewikkeld voor een beter beeld. Het lag niet aan mijn Wifi, het lag niet aan mijn scherm en langzaam drong het tot mij door dat Zwolle wellicht toch nog te ver weg is van de bewoonde wereld. Ik maakte een schietgebedje en dankte in iedere geval de Heer voor het Dalto-livestream team en natuurlijk mijn eenvoudige hapjes…amen.

Maar eerlijk gezegd, ik weet even niet wat slechter was: De wedstrijd op zich of het beeldmateriaal? Het is ook nog steeds een twijfel of ‘Rocky Rudo’ nou een gele kaart kreeg of een gouden voor zijn optreden van vorige week. Gelukkig kunnen we nu in ieder geval zeggen: ‘we hebben de beelden nog’ en zal in elk sporttribunaal de bewijzen hiervan van worden vernietigd en/of niet toelaatbaar zijn, vanwege de slechte kwaliteit.

Ondertussen had ik de hoop een beetje opgegeven en mijn “strak in het pak-look” verruild voor een joggingbroek en mijn regenboog 🌈 eenhoorn sloffen. Ik blies mokkend en verdrietig de kaarsjes al uit, en had mijn mobiel ondertussen op stil gezet, want ik werd gek van die berichtjes van de Librije.

Maar toen, tussen de flikkerende beelden door, zag ik daar onze verlosser: Jeremie, the amazing spiderman of Jeremia ‘door de Heer aangewezen’, maar nu in dit geval door Barry ‘the shovel’. Hij doet het weer en zijn messcherpe schoten die doen denken aan ‘vuurpijlen in de lucht’ treffen niet alleen doel, maar raken je ook in het hart. Iedere liefhebber geniet en smult hiervan, geloof me, dit wordt een fantastisch verhaal voor een heel spannend jongensboek en dit is pas het eerste hoofdstuk.

AvdP

20200118 Sparta - Dalto/Klaverblad Verzekeringen