Toernooi Daltojeugd, finale A1 – B1

Zaterdag 17 april

Klik op de link voor de livestream: Finaledag jeugd Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

Finaledag Daltojeugd

Finale 4, tussen de A1 en de B1

Afgelopen zaterdag was het ook tijd voor de finale tussen de A1 en de B1. De B1 had de week ervoor in de halve finale knap gewonnen van de A2 en de A1 kwam als winnaar uit de halve finale met de A3. Zodoende stonden deze twee ploegen voor de derde keer in de competitie tegenover elkaar. De vorige twee keer was de winst voor de A1, maar de B1 was heel erg gedreven om een hele goede wedstrijd neer te zetten.

Na zeven minuten stond het pas 1-0. Dat zegt denk ik genoeg over de verdedigende druk van beide partijen. Met een korte kans van Roemer werd het 2-0, maar direct daarna counterde Iris Klep met een knappe doorloopbal, 2-1. Hierna begon de wedstrijd iets meer los te komen. De A1 speelde beter verzorgde aanvallen en de B1 kon veel herhalen. Via een afstandsschot van Casper werd het 4-1 en was het eerste gat geslagen. Bij de B1 waren het vooral de dames die voor veel dreiging naar binnen zorgden en ook vele grote kansen kregen, maar deze wilden maar niet vallen. Toch kon de A1 nog niet helemaal loskomen van de B1 en bleef het een wedstrijd. Een erg leuke wedstrijd om naar te kijken overigens, ondanks de weinige doelpunten. Weer was het Gideon die de stand bracht op 5-3. Roemer had daar wel weer meteen een antwoord op met de 6-3, die twee heren hielden elkaar prima in evenwicht. Na de 7-3 en 8-3 van Casper en Joni gevolgd door een hele mooie actie van Ivo, begon de A1 toch uit te lopen. Dennis en Gideon zorgde ervoor dat de B1 niet helemaal uit de wedstrijd raakte, terwijl de A1 er verdedigend steeds dichter op ging zitten. Na een hard blok van Dennis op Carel, dat toch even genoemd moet worden (sorry Carel) en wat hij ook vanaf de volle bank te horen kreeg, gingen we rusten met een stand van 10-5.

Wel aardig om te noemen is dat Carel direct na de rust zijn revanche nam met een afstandsschot. Dennis scoorde een knappe omdraaibal voor de 11-6, maar door goals van Anne en Carel lukte het de B1 niet om weer helemaal aan te haken. Wel bleef het een leuke wedstrijd om naar te kijken, wat gelukkig ook voor de mensen thuis, kon via de livestream. Super fijn en bedankt voor iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft! Erg leuk initiatief. Ook uiteraard de commentatoren Joren en Hermen bedankt! Maar goed, terug naar de wedstrijd. Via een mooie combinatie tussen Ruth en Joni, scoorde de laatstgenoemde een korte kans, 16-7. Rowin, die erin gebracht werd voor Carel, eiste de vrije bal op en maakte deze knap af. Iris en Iris, nu wel naast elkaar in het vak bij de B1, waren samen meteen gevaarlijk en counterden met de 17-8. Rowin en Ivo gingen samen vrolijk door met scoren en maakten de 19-8 en 20-8.  Zo ging het toch hard aan het einde. Anne beloonde haar vele oefenen door haar stip af te maken voor de 21-8. Door een verdedigend sterke A1 en de B1, dat toch veel opgelegde kansen miste, bleef de B1 hangen op acht doelpunten en kon de A1 doorgaan met scoren. Ivo en Joni zorgden voor de 23-8 en 24-8, waardoor het gat maar bleef groeien. Er werd voorzichtig al om biertjes gevraagd voor de goede prestatie van de A1 aan de coaches van de B1, maar dat zat er helaas nog niet in. Desondanks bleef de B1 goed spel laten zien, met lange aanvallen en verdedigende druk. Twan mocht het laatste doelpunt van de wedstrijd binnen schieten, en met een stand van 25-8 floot de scheids af. Roemer, Rowin, Ruth en Linde Fleuren heel erg bedankt voor het meespelen met de A1 en we hopen iedereen snel weer langs de lijnen en op het veld te kunnen zien!

Fenna

Carel sr