Toernooi Daltojeugd, finale A5 – B2

Zaterdag 17 april

Klik op de link voor de livestream: Finaledag jeugd Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

Finaledag Daltojeugd

Finale 3, tussen de A5 en de B2

Afgelopen zaterdag was het dan zover. We speelden de finale van het interne jeugdtoernooi tegen de B2. Nadat we tweede waren geworden in de poule, speelden we de halve finale tegen de C1. De B2 was al geplaatst voor de finale, aangezien we met slechts drie teams in de poule zaten door het wegvallen van de A4. Zo werden de A5 en de A4 ook samengevoegd, aangezien beide teams te weinig spelers hadden.

De halve finale begon met een 0-3 achterstand, doordat we beide wedstrijden in de poule tegen de C1 hadden gewonnen. Deze 0-3 achterstand heeft nog voor een spannende wedstrijd gezorgd. Maar het lukte ons toch om hem te winnen met 14-13. Nu konden we ons voorbereiden op de finale tegen de B2.

Dat het een spannende wedstrijd zou worden wisten we. We hadden immers al een keer van de B2 verloren met 11-15, maar de tweede wedstrijd hadden we gelijk gespeeld met 10-10. Voor de finale hadden we één doel en dat was winnen van de B2.

De finale werd een wedstrijd waarin weinig werd gescoord door beide kanten. Wij begonnen de wedstrijd goed en kwamen dan ook op een 4-0 voorsprong. Het leek toen voor ons de goede kant op te gaan, maar de B2 liet ons niet zomaar winnen en zo stond het 4-1 bij rust. De B2 begon de tweede helft goed en zorgde er voor dat het na negen minuten spelen alweer 4-3 stond. Gelukkig hadden wij hier weer een antwoord op en stond het tien minuten later 7-3. Met nog ongeveer tien minuten te spelen was de wedstrijd nog zeker niet gewonnen, maar we bleven doorzetten en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 9-5. En we hadden niet alleen de wedstrijd gewonnen, maar wonnen ook nog eens €50.- voor een teamuitje. Als klap op de vuurpijl kregen we hierboven op ook nog eens €25,- van onze coach Jos. Jos Bedankt! :)

Tot slot wil ik nog even alle vrijwilligers bedanken die ervoor hebben gezorgd dat de wedstrijd te volgen was via de livestream, hier hebben we allemaal erg van genoten!

Elvira

Carel sr