Toernooi Daltojeugd, finale tussen de D2 en de C3

Zaterdag 17 april

Klik op de link voor de livestream: Finaledag jeugd Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

Finaledag Daltojeugd

Finale 1, tussen de D2 en de C3

Afgelopen zaterdag stond voor de D2 en de C3 de finalewedstrijd van de interne jeugdcompetitie op het programma. Nadat de D2 een weekje rust gehad had en de C3 als winnaar uit de halve finale kwam, mochten zij nu voor de derde keer tegen elkaar aantreden. De D2 had geen wedstrijden verloren tijdens de competitie en dus was de C3 uit op een revanche.

Bij de D2 zag ik toch wel wat gespannen koppies en deze spanning speelde ook wel even mee in de beginfase van de wedstrijd. Veel balverlies en de kansen lagen duidelijk bij de C3, ze maakten deze alleen nog niet af. Ook verdedigend hadden de natuurlijk langere spelers van de C3 het goed onder controle. Na 10 minuten gespeeld te hebben zonder doelpunten, scoorde Tobias voor de D2 de 1-0. Meteen de aanvallen die daarop volgde schoot Nomi de 2-0 en de 3-0 binnen, waardoor het eerste gat werd geslagen. Hierna volgde de vakwissel en mocht het andere vak dus gaan aanvallen. Na een paar minuten maakte Julian, met een goede aangeef van Amelie, zijn doorloopbal prachtig met 1 hand af. 4-0. Tijd voor de C3 om wat terug te gaan doen. Silke schoot met een knap afstandsschot de 4-1 binnen en maakte daarna via een doorloopbal de 4-2. Bij de vakwissel was hij het veld in gekomen en bewees zo meteen zijn waarde. Vervolgens schoot tijmen de 4-3 binnen en zo was het in 2 minuten al weer bijna gelijk en kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Dit was tevens ook de russtand.

Aan het begin van de 2e helft duurde het minder lang voordat de doelpunten vielen. De D2 wilde uiteraard graag hun voorsprong weer uitbouwen en de C3 wilde natuurlijk op gelijke hoogte komen. Tobias was weer degene die het 1e doelpunt maakte, dit keer de 5-3. Meteen daarna schoot Pien heerlijk de 6-3 binnen. Maar vanaf de C3 bleef gevaar komen. Ze konden lange aanvallen spelen en iedereen kreeg voldoende kansen, alleen wilde deze nog niet vallen. Na een gemiste strafworp was het wel weer tijmen die zijn teamgenoot hielp en de 6-4 maakte. En met nog 18 minuten op de klok was er nog van alles mogelijk. De commentatoren begonnen al over een eventuele gelijke stand en de gevolgen daarvan, terwijl de D2 weer begon met het bouwen van een nieuwe aanval die resulteerde in de 7-4. Maar na de vakwissel begon het bij beide aanvallen een beetje te haperen en ging het er echt om wie er het best verdedigde. Na veel korte aanvallen was het Bram (uit de D1), die door zijn coach opnieuw ingebracht werd om een doelpunt te maken en knap voor de C3 de 7-5 binnen schoot. Met nog 5 minuten op de klok liep ik toch wel weer vol spanning langs de zijlijn. Voor de C3 werd het alles of niets. De bal werd bij de zijlijn opgehaald en direct ver, over iedereen heen, het vak in gegooid om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Dit resulteerde (gelukkig;) net niet in een doelpunt, waardoor de D2 met een rustige aanval de wedstrijd in het slot gooide en er met de winst vandoor ging. Beide ploegen hebben het heel erg goed gedaan, een echte finale met veel spanning waar de D2 uiteindelijk als winnaar uit kwam. Ben en Hermen heel erg bedankt voor het leuke commentaar en uiteraard ook een bedankje voor iedereen die heeft meegewerkt aan het realiseren van de livestream. Super leuk! Het maakte de dag echt compleet.

Fenna

Carel sr