Topkorfbal in Driebergen en Arnhem

Dalto speelde een geslaagd toernooi in Arnhem!

Zaterdagochtend om 8.30 uur is er al volop beweging rondom het Dalto clubhuis. Natuurlijk, want er wordt deze dag topkorfbal op het Dalto veld gespeeld, maar zeker ook door de deelnemers van negen Dalto-teams die zich opmaken voor een heerlijk toernooi op het veld van Oost-Arnhem.

De B2, B3, C1, C2, C3, D1, D2, E1 en een samengesteld F-team nemen deel aan het toernooi, her en der aangevuld met versterkingen uit de B1 en A3.

Ondanks dat de teams op eigen gelegenheid naar Arnhem reizen ontstaat er op het Oost-Arnhem veld al snel een Dalto enclave. Kinderen, coaches en ouders lopen af en aan van de centrale ontmoetingsplek naar de wedstrijdvelden.

Groepsfoto Dalto - Toernooi OA

Klik voor vergroting

Het toernooi ging voor de Dalto teams geweldig van start, ik ben er zeker van dat het eerste toernooidoelpunt gescoord is door Dalto F1, al in de derde seconde was het raak (en we begonnen iets eerder dan de officiële start). Het mooiste doelpunt was ongetwijfeld de “under the bridge” bij Dalto D1, na heel veel oefenen in de wedstrijd daar voor.

Ik heb met name F1, E1, D2 en D1 wedstrijden gezien, maar de eindstanden gaven aan dat het toernooi naast heel gezellig, heel zonnig en heel druk, ook behoorlijk succesvol was. Vier teams werden kampioen en mochten een bal meenemen als prijs.

Dalto B2 moest haar meerdere erkennen in Wageningen B1;

Dalto B3 legde het af tegen Phoenix B1;

Dalto C1 werd kampioen!

Dalto C2 werd kampioen! Dit deden zij door het Duitse TUS Schildgen voor te blijven;

Dalto C3 werd in de finale fase ook poule winnaar, en daarmee 10de in de zelfde klasse als Dalto C2;

Dalto D1 versloeg Antilopen in de finale, dus kampioen!

Dalto D2 eindigde op een verdienstelijke derde plek.

Dalto E1 werd kampioen!

Dalto F1 eindigde ook verdienstelijk als derde, zonder nederlaag en met winst in de beslissende strafworpenserie.

Volgend jaar gewoon weer, want ook vorig jaar was het heerlijk weer tijdens dit toernooi! We hopen dan op nog meer Dalto teams.

Edwin van Kooten Niekerk