Trainersindeling 2022/2023 (Update #19)

Vanuit de Technische Commissie zijn Rick Memelink en Robin Meerman, samen met de andere TC-leden, bezig om de trainersindeling voor seizoen 2022/2023 helemaal rond te krijgen.

Waarom training geven bij Dalto?

Ook enthousiast geworden en wil je ook trainer-coach worden? Spreek een van de TC-leden op het veld aan of stuur een mail naar tc@dalto.nl. We horen graag van je!


Update #19 B3 voorzien van trainer-coaches!
Gisteren zochten we nog iemand die één keer per week een training wilde verzorgen voor de B3 en dezelfde dag ontvingen we goed nieuws: Hans en Suus Bömer stappen in en gaan met de B3 aan de slag. Beiden gaven eerder ook al training bij Dalto. Daarmee zijn alle jeugdteams voor seizoen 2022/2023 voorzien van begeleiding!


Update #18 Nieuwe gezichten!
We zijn blij dat we voor een aantal teams alsnog begeleiding hebben gevonden. Judith van Roon gaat één keer per twee weken training geven aan Dalto 8. Zij heeft veel trainerservaring opgedaan bij Tiel ’72. Een erg fijne ontwikkeling, omdat Dalto 8 de afgelopen seizoenen vaak zonder trainer moest stellen. Mocht je ook eens een paar trainingen willen verzorgen voor dit team, laat het ons dan vooral weten.

Ondertussen zijn Sven Donker en Fes van Bennekom van de E2 overgestapt naar de D4, zodat ook dat team twee trainer-coaches heeft. Via deze weg willen we Casper Zoontjes nogmaals bedanken voor het opstarten met de D4! Bij de E2 blijft Yari van Kooten Niekerk vooralsnog voor de groep staan, samen met een nieuw gezicht: Tobias Wolswinkel (speler van de C2). Na de herfstvakantie zal ook Guus Bom aansluiten bij de E2.

Momenteel zijn we alleen nog dringend op zoek naar iemand die één training per week kan geven aan de B3 (trainingsdag in overleg waarschijnlijk mogelijk). We horen graag van je!


Update #17 Iemand over ‘t hoofd gezien…
Gisteren kwamen we erachter dat we helaas iemand over ‘t hoofd hebben gezien bij het schrijven van deze updates, dus dat willen we graag herstellen. Dit seizoen zal naast Alex Ketting ook Jan Wielinga voor de groep bij Dalto 7 staan. Hij deed al veel ervaring op bij de jeugdteams, stond afgelopen seizoen voor Dalto 4 en maakt nu dus de overstap naar ons jonge seniorenteam Dalto 7. Heel veel succes!


Update #16 Ontwikkelingen na de zomervakantie
Tijdens de zomervakantie is er weer het een en ander gebeurd. Bij de D1 zal Rosanne Bovenberg aankomend seizoen aansluiten als trainer-coach, zodat er op alle trainingsdagen een trainer-coach voor de groep kan staan. Een mooie aanvulling!

Zoals jullie op de website hebben kunnen lezen, is er helaas nog steeds geen trainer-coach voor de D4. Gelukkig is Casper Zoontjes bereid gevonden om de eerste twee weken voor zijn rekening te nemen en op te starten met het team. Voor daarna zijn we nog op zoek, dus denk er nog eens goed over na. Jij hebt waarschijnlijk zelf ook altijd iemand gehad die de trainingen verzorgde en coachte…

Voor Dalto 4 en 8 zijn we in gesprek met een mogelijke trainer-coach. Hopelijk levert dat wat op zodat alle seniorenteams van start kunnen gaan met een trainer-coach!


Update #15 Wat een seizoen!
Alle trainers, assistent-trainers, coaches, teammanagers, waterdragers, fysio’s, cameramensen, analisten, bankverwarmers en meer… BEDANKT! Jullie inzet was weer subliem! Al onze (jeugd)leden hebben weer kunnen genieten van leuke trainingen en wedstrijden, mede dankzij jullie!

Ook zijn er maar liefst tien trainer-coaches geweest die geslaagd zijn voor de KT2 en één voor de Kt3. Volgend seizoen starten we weer met een groep op de KT2, vijf trainers beginnen aan een KT3 en drie  trainers aan de KT4. Mooie ontwikkelingen!

Trainen geven is leuk, training geven is een vak! Bedankt!


Update #14 Trainer-coaches voor Dalto 3
Mathieu van Leeuwen, de huidige trainer-coach van Dalto 3, had eerder al aangegeven dat hij graag door wilde volgend seizoen, maar het duurde lang voordat we iemand gevonden hadden die bereid was om dit samen met hem op te pakken. Gelukkig kunnen we jullie laten weten Milo Valk vanaf volgend seizoen zal aansluiten bij de trainersstaf van Dalto 3. Uiteraard zijn we daar heel blij mee!


Update #13 Trainers-coaches voor de B3
De spelers van de B3 hebben lang in spanning zitten wachten, maar… we hebben een groep enthousiaste trainers en coaches bereid gevonden om volgend seizoen met elkaar aan de slag te gaan! Pauline Polman (huidige trainer-coach van de C3) gaat de coaching op de zaterdag oppakken en Robin ter Hoeve (speelster Dalto 3) pakt de training(en) op. Daarnaast lopen er nog twee lijntjes met een speler en een speelster van Dalto 3/4 voor de invulling van de trainingen. De praktische kant wordt opgepakt door Anton Schoenmaker (vader Eva). Edwin van Witzenburg (vader Thijmen) sluit waar kan aan bij de trainingen en coaching en Barbara van der Aa (moeder Sylke) staat ook paraat om waar nodig aan te sluiten. Een mooi voorbeeld van ‘vele handen maken licht werk’!


Update #12 Aanvulling trainer-coaches voor de A2
Eerder konden we al melden dat Michiel van Amerongen na een aantal seizoenen de stap maakt van de B1 naar de A2. We zijn blij dat Floyd van Keulen (speelster Dalto 3) en Quinty Schild (speelster Dalto 3 en trainster Speciaal Korfbal) de staf volgend seizoen versterken. Floyd heeft bij haar vorige vereniging al ervaring opgedaan door het training geven en coachen van verschillende jeugdteams.


Update #11 Trainer-coaches voor de F1 en een aanvulling voor de E2
Volgend seizoen staan er drie nieuwe gezichten voor de F1. Roos Bijlsma (speelster C2) en Sophie Oepkes (speelster C1) gaan samen met Suus Bömer aan de slag met ons jongste jeugdteam. Suus heeft al wat ervaring en volgt momenteel de KT2-opleiding. Daarnaast hebben we nog een mooie aanvulling bij de E2. Naast Sven en Yari zal ook Fes van Bennekom volgend seizoen aan de slag gaan als trainer-coach.


Update #10 Trainer-coaches voor de E-jeugd
Verheugd kunnen we melden dat we voor elk E-team volgend seizoen minimaal twee trainer-coaches hebben! Bij de E1 en E2 zien we bekende gezichten. Zonne van Lunteren en Nicole Donselaar (nu E2) schuiven een team op en gaan volgend seizoen de E1 doen. Ook Yari van Kooten Niekerk en Sven Donker (nu E4) schuiven twee teams op en gaan volgend seizoen met de E2 aan de slag. Bij de E3 zien we een nieuw duo: Eva Schoenmaker en Julian van Ledden. Zij gaan samen met Bram Schaafsma het E3-team  trainen, coachen en begeleiden. Voor het vierde E-team staan eveneens onder de begeleiding van Bram Schaafsma ook al twee trainer-coaches klaar: Sylke van der Aa en Thijmen Verbart zullen deze rollen op zich nemen. Dank allen alvast weer voor al jullie inzet; we zien al weer uit naar een heerlijk seizoen ‘22-‘23!


Update #9 Trainer-coaches voor de A3 en A4
Volgend seizoen zullen de A3 en A4 begeleid worden door Kees Rodenburg (A3) en René van Hove en Jan Rodenburg (A4). Kees heeft jarenlange ervaring, René doet momenteel de B2 en Jan heeft in het verleden al training gegeven en keert nu dus terug. Beiden hebben al een aantal seizoenen ervaring met de C-, B- en A-jeugd. De bedoeling is dat er op trainingsavonden onder leiding van Kees veel met elkaar samengewerkt gaat worden, zodat iedereen optimaal kan profiteren van de kennis en kunde die hij meebrengt.


Update #8 Trainer-coaches voor de D1
Adriaan van Dijk staat ook volgend seizoen voor de D1. Daar zijn we uiteraard blij mee! Hij staat er gelukkig niet alleen voor, want ook Floor Böger (nu C2) en Dennis Noordermeer (nu E1) gaan volgend seizoen met de D1 aan de slag. Beiden hopen veel van Adriaan te kunnen leren en daarnaast natuurlijk ook met hun eigen ervaring de D1 weer een stapje verder te brengen.


Update #7 Trainer-coaches voor de B1 & B2
We zijn blij om te kunnen melden dat Thijs Rodenburg weer terugkeert bij Dalto en volgend seizoen naast Nordin Stam, die inmiddels drie seizoenen ervaring heeft met de B-jeugd, aan de slag gaat met de B1. Samen zullen zij optrekken met de trainer-coaches van de B2. Daar staan volgend seizoen Nathalie Drost, Dennis den Hartog en Ivo Donkervoort voor de groep. Nathalie heeft veel ervaring met de junioren, Dennis stapt nieuw in en Ivo zal waar mogelijk aansluiten als zijn opleiding dat toelaat.


Update #6 Trainer-coaches voor de C2
We kunnen weer namen bekendmaken, drie ditmaal! Fenna Cavelaars, Twan van Huisstede en Jasper van Rooijen staan volgend seizoen voor de C2. Fenna en Twan hebben de hele jeugdopleiding bij Dalto doorlopen en zijn inmiddels ook actief als trainer-coach. Fenna inmiddels al zes jaar, vanaf de F, E en D zet zij nu de stap naar de C. Twan is bezig aan zijn tweede seizoen en heeft ervaring met de C3 en B2. Jasper is een nieuw gezicht en afkomstig van Nova/TZ, waar hij veel ervaring heeft opgedaan bij jeugdteams. We zijn blij dat hij nu een nieuwe uitdaging bij ons aangaat en samen met Fenna en Twan aan de slag gaat!


Update #5 Trainer-coaches voor de D3
Ook de D3 is voor volgend seizoen voorzien van trainer-coaches. Selma den Hartog (speelster A3) en Roma Halsema (speelster B2) staan volgend seizoen voor de groep. Beiden staan nu al samen voor de D4 en gaan samen dus ook door. Roma heeft al wat ervaring opgedaan bij de E en D en Selma gaat haar tweede seizoen in.


Update #4 Trainer-coaches voor de C1
Het tweede C-team dat voorzien is van trainer-coaches is de C1. Edwin van Kooten Niekerk blijft verbonden aan de C1 en daar komt Tycho Jongmans volgend seizoen bij. Hij maakt de overstap vanaf de D2 naar de C1. We zijn ook blij dat beiden de intentie hebben om langer aan dit team verbonden te blijven, Edwin voor drie seizoenen en Tycho voor twee seizoenen.


Update #3 Trainer-coaches voor 6 & 7
We zijn blij om te kunnen melden dat zowel Dalto 6 als 7 volgend seizoen een trainer-coach heeft. Natasja Bos maakt na vier seizoenen bij Dalto 3/4 de overstap naar Dalto 6. Voor dat team een mooie ontwikkeling na een aantal seizoenen zonder vaste begeleiding. Nu komt van alle huidige actieve trainer-coaches de meest ervaren vrouwelijke coach binnen onze vereniging voor de groep te staan. Dalto 7 gaat, naar tevredenheid van de spelersgroep, verder onder leiding van Alex Ketting. Hij gaat het tweede seizoen op seniorenniveau met deze groep in.


Update #2 Trainer-coaches voor de C3
Volgend seizoen zullen Lieke Smit en Jasmijn Sanders (speelsters van de B2) de C3 begeleiden. Lieke heeft al ervaring opgedaan bij de D-jeugd en gaat nu een stapje omhoog. Jasmijn gaat voor het eerst training geven en coachen.


Update #1 Trainer-coaches voor de D2

De eerste trainer-coaches die we aan jullie bekend kunnen maken zijn Jesper van Kooten Niekerk en Lysander Verweij. Zij spelen nu allebei nog in de B1. Jesper heeft al wat ervaring opgedaan bij de F en E en maakt volgend seizoen een overstap van de D3 naar de D2. Lysander sluit bij hem aan en heeft dit seizoen in het kader van zijn stage voor school al wat ervaring opgedaan bij de D3 en D4.