Trainersindeling 2023/2024 (Update #6)

Weer een aantal teams voorzien!

Vanuit de Technische Commissie zijn Hermen Daams, Rick Memelink en Robin Meerman, samen met de andere TC-leden, bezig om de trainersindeling voor seizoen 2023/2024 helemaal rond te krijgen. Net als vorig seizoen, zullen we jullie met wekelijkse updates via de website op de hoogte houden.

Waarom training geven bij Dalto?


Update #6 Weer een aantal teams voorzien!
We zijn blij dat ook voor (het nieuwe) S7 trainer-coaches zijn gevonden in de vorm van Hans Bömer (momenteel betrokken bij de B3) en Nathalie Drost. Nathalie staat volgend seizoen ook voor de B2, maar zal dat combineren met S7. Uiteraard zijn we blij dat dit duo voor de groep staat volgend seizoen.

Bij S5 zal net als dit seizoen Natasja Bos voor de groep staan. Een leuk seniorenteam met een ervaren trainer-coach, dat moet (weer) een leuk seizoen gaan worden!

Voor de A4 zijn we nog op zoek naar trainer-coaches. Gelukkig hebben we al wel een toezegging van Theo Schaafsma om wat voor dit team te betekenen. Wie volgt? We benaderen nog een aantal mensen voor dit team, maar laat vooral weten als je een rol kunt vervullen in de begeleiding van de A4.

Ook voor de C4 hebben we goed nieuws. Daar staat volgend seizoen Bram Schaafsma voor de groep. Momenteel is hij betrokken bij de E’tjes. Afgelopen week heeft hij met succes de KT2 afgerond. We hebben nog een lijntje lopen voor iemand naast Bram, dus mogelijk binnenkort meer goed nieuws voor dit team.

Ten slotte nog een bericht over de A2. Het was een behoorlijke puzzel die gelegd moest worden, maar uiteindelijk wel met resultaat. Volgend seizoen zullen Nordin Stam, Natasja Bos (naast haar trainersfunctie bij S5) en Judith van Roon (naast haar trainersfunctie bij S8) voor de groep staan, zodat ook dit team weer de nodige begeleiding kan krijgen.


Update #5 Veel gesprekken gaande en weer nieuwe namen!
Het einde van het seizoen komt al snel in zicht en nog niet voor alle teams hebben we namen van trainer-coaches kunnen publiceren, maar op de achtergrond zijn er nog volop gesprekken gaande. We streven ernaar om voor de start van de zomervakantie alle teams van een trainer-coach te kunnen voorzien. Voor de F-, E- en D-jeugd zijn we daarbij afhankelijk van hoe het aantal teams eruit komt te zien. Dat wordt de komende periode (na het schoolkorfbaltoernooi) pas duidelijk. Uiteraard hebben we ook weer nieuwe namen voor jullie!

Bij de D1 zullen Rosanne Bovenberg en Adriaan van Dijk óók volgend seizoen actief zijn als trainer-coach. Daarnaast is er een nieuwe aanvulling, want Jesper van Kooten Niekerk zal Dennis vervangen als trainer-coach (hij moet wegens studie helaas stoppen). Jesper komt over van de D2 en heeft de afgelopen jaren al een aantal (D-)teams training gegeven, een mooie aanvulling wat ons betreft! Fijn dat dit drietal voor de groep staat.

Bij de B2 blijft Nathalie Drost voor de groep staan. Zij heeft al veel ervaring opgedaan met het training geven en coachen van jeugdteams bij Dalto. Gelukkig staat zij er volgend seizoen niet alleen voor, want René van Hove (huidige trainer-coach van de A4) sluit bij haar aan. Hij stond al eens eerder voor de B2. Veel succes!

Volgend seizoen krijgen Alex Ketting en Jan Wielinga bij S7 versterking van Ellen Brouwer. Zij heeft altijd bij Dalto gespeeld en is dit seizoen ook al zijdelings betrokken. Een mooie aanvulling voor dit team!


Update #4 Bijna alle C-teams voorzien van trainers!

We zijn verheugd te kunnen melden dat voor het volgende seizoen bijna alle C-teams voorzien zijn van minimaal 2 trainers per team! Zoals eerder gemeld zullen Fenna Cavelaars, Twan van Huisstede en Jasper van Rooijen verder gaan met de begeleiding van onze C2. Michiel van Amerongen (nu trainer A2) en Tycho Jongmans (nu trainer C1) zullen volgend seizoen verantwoordelijk zijn voor de C1. Dat betekent dat Tycho zijn eerste succesvolle jaar als trainer/coach van de C1 continueert met nóg een seizoen. Michiel heeft in zijn trainerscarrière meerdere jeugdteams van Dalto (B2, B1, A2) trainen gegeven en de C1 ziet hij dan ook als een mooie nieuwe uitdaging.  De C3 staat volgend seizoen onder de fanatieke begeleiding van Selma den Hartog (nu trainer/coach D3) en Rens Feenstra (speler A2).


Update #3 Weer een team voorzien en op zoek naar nieuwe trainer-coaches
Ook volgend seizoen staan Tjeu van der Lit en Damy van der Kaaij voor de A1! Dit is hun eerste seizoen bij Dalto en we hebben een overeenkomst met elkaar voor meerdere seizoenen. Na een tussentijdse evaluatie zijn we blij te kunnen melden dat ze ook volgend seizoen de A1 zullen begeleiden.

Verder is de animo om training te geven aan de F’jes en E’tjes zo groot dat we die teams in ieder geval kunnen voorzien van trainer-coaches. Wie welk team gaat doen, volgt binnenkort. Voor de D, C en B zijn we nog op zoek naar nieuwe trainer-coaches, omdat een groot deel van de huidige trainer-coaches heeft aangegeven te stoppen na dit seizoen. Laat vooral weten als je een steentje wil bijdragen, dat kan ook zeker in een kleinere rol!


Update #2 Eerste teams voorzien!
Na het eerste bericht bleef het even stil, maar ondertussen hebben we wel de eerste teams van één of meerdere trainer-coaches kunnen voorzien.

Judith van Roon gaat volgend seizoen door bij S8 en daar zijn we uiteraard heel blij mee voor dit team! Judith verzorgt momenteel ook al één keer per twee weken de training. Als het lukt, zal ze dat wekelijks gaan doen, maar het zou fijn zijn als daar nog iemand bij komt. Ook voor de coaching – die Ronald Bekkering op dit moment op zich neemt – zijn we nog op zoek naar iemand.

Ook bij S7 kunnen we gelukkig continuïteit bieden. Jan Wielinga gaat in ieder geval door en als het mee zit (afhankelijk van werkverplichtingen), zal ook Alex Ketting volgend seizoen voor de groep staan. Fijn dat zij samen weer een seniorenteam willen oppakken!

Voor de B1 hadden we een afspraak voor meerdere seizoenen met Thijs Rodenburg. Hij gaat door volgend seizoen, maar uiteraard niet alleen: Quinty Schild (nu A2) en Hermen Daams (was tijdelijk gestopt) versterken de staf volgend seizoen. Er staat een drietal op dit team omdat niet alle trainer-coaches er elke training en/of wedstrijd bij kunnen zijn.

Ondanks dat Fenna Cavelaars en Twan van Huisstede in de selectie spelen en zij dus al een drukke agenda hebben, hebben zij besloten om volgend seizoen toch door te gaan met training geven en coachen. Samen met Jasper van Rooijen, die na zijn eerste seizoen bij Dalto graag doorgaat, staan zij nog een seizoen op de C2. Geweldig!

Uiteraard gaan de gesprekken en de zoektocht op de achtergrond verder. Wil je bijdrage leveren, laat het ons vooral weten!


Update #1 Van start!
In januari zijn we gestart met een inventarisatie van de wensen van de huidige trainer-coaches. Op dit moment is de Technische Commissie bezig om te bekijken hoe we met die wensen tot de trainersindeling voor seizoen 2023/2024 kunnen komen.

We hebben een grote database met namen van potentiële trainers en trainsters. Maar het kan zo zijn dat je naam ontbreekt.

Wil jij (weer) training gaan geven en coachen volgend seizoen? Laat het ons weten!

Stuur een appje of mailtje (tc@dalto.nl) naar ons. Zelfs al ben je alleen beschikbaar voor bijvoorbeeld één training of alleen het coachen, we komen graag met je in gesprek!

Namens de Technische Commissie

Hermen Daams (06 34 66 37 44), Robin Meerman (06 10 23 81 99) & Rick Memelink (06 44 68 09 84)