Trainingsweekend Enschede Dalto/Klaverblad Verzekeringen 3

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover! Dalto 3 gaat op trainingsweekend naar Enschede (Lattrop).

We zouden gezamenlijk vertrekken op vrijdagochtend om 11.00 uur vanaf Hoenderdaal. Alleen Kim had wat moeite om het verschil tussen Sporthal Hoenderdaal en sportpark De Woerd als vertrekpunt te onthouden.

Nog redelijk op tijd kon de eerste groep naar ons onderkomen voor dat weekend De Oale School in Lattrop vanaf SPORTHAL HOENDERDAAL. Een oude school die in het jaar 2013 is omgebouwd tot Bed & Breakfast.

Helaas moesten Elmer en Quinty nog werken die dag en konden zij pas ‘s avonds aansluiten. Daarnaast kan Ellen nog niet sporten door een langdurige blessure en Robin heeft haar waardig vervangen tijdens dit weekend.

Na aankomst in Lattrop en het eten van een halfbevroren appeltaart was het tijd om naar de dierentuin in Nordhorn (Duitsland) te gaan. In de dierentuin werden er drie groepen gemaakt voor het dierenspel georganiseerd door Milo.

Elke groep kreeg dezelfde geluidsfragmenten en moesten een selfie maken met het dier wat zij dachten wat bij het geluidfragment hoort. Gelukkig was het niet te druk in de dierentuin en konden we ons snel bewegen door de menigte.

Binnen een uur moesten alle selfies zijn gemaakt en werd het dierenspel afgesloten met een eindopdracht: wie vindt Milo als eerste in de dierentuin. Milo had zich verstopt als aap in de dierentuin, wat aandacht trok van bezoekers in de dierentuin.

Daarna was het weer tijd om naar ons onderkomen te gaan en daar gezamenlijk een pizza / vette hap te eten met elkaar. Na het avondeten zijn Elmer en Quinty ook aangesloten bij de groep.

Aan de einduitslag van het dierenspel heb ik geen actieve herinnering meer, maar ik weet wel dat mijn groepje op een mooie tweede plaats is geëindigd met een minimaal verschil van één punt.

Hierna werd de avond overgenomen door Mart en Mika voor het spelen van een muziek pub quiz. Over drie verschillende speelronden gingen de drie teams de strijdt met elkaar aan. Er werd hard gestreden voor de 1e plek en hard meegezongen bij de klassiekers die ons werden voorgeschoteld.

Ook aan deze einduitslag heb ik geen actieve herinnering meer, maar in mijn boekje staat wel een gedeelde tweede plaats voor mijn groep.

Of het nog niet genoeg was, bedachten iemand ook nog eens om het spel ‘sardientje’ te spelen. Ik hoop dat ik de naam goed heb onthouden. Even een korte uitleg, het huis wordt zo donker mogelijk gemaakt. Daarna verzamelden we ons met zijn allen in de gang met muziek en één persoon gaat zich dan verstoppen in het huis. Om de 45 seconden mag iemand op zoek naar de persoon in het huis en als je de persoon hebt gevonden, schuif je aan op de verstopplek totdat de laatste persoon overblijft en als laatste aanschuift.

Ik moet zeggen het klinkt heel makkelijk, maar het vinden van iemand die verstopt is in het donker valt best tegen.

Het werd die avond niet te laat, want op zaterdagavond zouden we een driekamp spelen tegen NRC ’22 uit Enschede en KVZ 1 uit Zutphen. Het programma is twee volledige wedstrijden met schotklok en jurytafel.

Maar eerst zaterdagochtend een wandeling door het dorp Lattrop met 990 inwoners. Bij toeval kwamen we bij de Molen uit van Lattrop en hier waren vrijwilligers bezig met het schoonmaken van de doeken van de wiek. We mochten een kijkje binnen nemen in de molen en kregen spontaan ook nog een korte rondleiding.

Een aantal spelers heeft de molen vroegtijdig verlaten en ingeruild voor het lokale café voor een bak koffie of warme chocolademelk met slagroom. Mika vertoonde in de molen nog even zijn spierballen door een steen van 1.200 kilo op te tillen. De groep van de rondleiding in de molen zijn later aangesloten bij het café voor een kop koffie.

Hierna was het tijd om naar onze accommodatie te gaan voor soep, knakworst en aansluitend ook nog macaroni ter voorbereiding op de twee wedstrijden in Enschede.

Om 16.30 uur vertrokken we naar de Diekman Sporthal om daar onze wedstrijden te spelen. De eerste wedstrijd tegen NRC ’22 was een lastige wedstrijd en uiteindelijk heeft Dalto 3 de wedstrijd verloren van een goede tegenstander.

De tweede wedstrijd tegen KVZ1 is wat mij betreft één voor de statistieken en heeft deze wedstrijd weinig met korfballen te maken gehad.

Nadat iedereen weer was opgefrist konden we weer naar onze accommodatie voor de laatste avond. De gin-tonic van Manoek werd opengemaakt en ook nog wat andere versnaperingen. Voor sommige spelers was de nacht wat kort of lang, net hoe je het bekijkt natuurlijk.  

Zondagochtend om 10.00 uur wekdienst door Elmer om te ontbijten. Zelfs bij het ontbijt allemaal moeilijke vragen vanaf een stel spelkaarten. Waarom? Laat deze oude man met rust dacht ik, op deze zondagochtend… Maar ja, soms moet je je ook aanpassen.

Om 12.30 uur stapten we weer allemaal in onze auto op weg naar huis.

Het was een gezellig en leuk weekend.

Nu een paar daagjes vrij en dan gaan we ons voorbereiden op de zaalcompetitie.

WE HEBBEN ER ZIN IN!

Mathieu en Milo namens Dalto 3