Twee punten in eerste return voor Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1

Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 - AVO A1

Afgelopen zaterdag stond de laatste veldwedstrijd thuis tegen AVO A1 op het programma.  Bij winst zouden we bovenin mee blijven draaien in de competitie en bij verlies zouden we naar onderen moeten kijken. In de uitwedstrijd pakten we de punten in Assen, maar gemakkelijk ging het daar niet.

Na een goede trainingsweek startten we de wedstrijd met de volgende opstelling:
Aanval: Thijs G, Thijs R, Linde, Fleur;
Verdediging: Kris, Justin, Manoek, Lotte.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Tot 3-3 ging het nog gelijk op en kon AVO aanhaken, maar daarna konden we rustig uitlopen tot 10-4. Er werden in beide vakken prima doelpunten gemaakt, waarbij iedereen in het vak betrokken was. De verdediging in beide vakken stond sterk en als we door zouden blijven scoren zou het een grote uitslag kunnen worden.

Met een tussenstand van 11-6 op het scorebord gingen we de rust in. We speelden een prima wedstrijd, maar hadden dus zeker nog meer doelpunten kunnen scoren in de eerste helft. Er werd ons verteld dat we na de rust meteen moesten zorgen voor een gat van zes doelpunten om te voorkomen dat AVO weer vertrouwen zou krijgen als ze meteen de 11-7 zouden scoren.

Na de rust gebeurde helaas niet wat we hadden afgesproken en zo kwam AVO op vier doelpunten verschil. Er werden verschillende wissels gedaan bij de heren aan onze kant, zo wisselden Kris en Thijs R van vak. De doelpunten vielen nog steeds niet, maar het vak van Lotte bleef goed verdedigen waardoor het vak van Linde genoeg tijd kreeg om te blijven aanvallen. Er volgden nog een paar mooie doelpunten en zo was de winst binnen en eindigde de wedstrijd in 17-11. We sluiten de eerste helft van de veldcompetitie prima af.

Al met al een goede wedstrijd en dus kunnen we vol goede moed de zaal in om er een mooie zaalcompetitie van te maken! De trainingen in de zaal starten deze week en vrijdag begint de voorbereiding op de zaalcompetitie met een gezellige teamavond  voor de A-selectie.

Tot slot willen wij alle reserves bedanken, super dat jullie elke keer weer bij ons op de bank willen komen zitten!

Lotte