Uitstekende start Dalto/Jumbo Van Veldhuizen A1

De kop is er af voor de A1 van dit seizoen. De eerste twee wedstrijden werden allebei met positief resultaat afgerond. Eerst moest DVO eraan geloven en een week later werd ook Tempo aan de zegenkar gebonden. Even tijd voor een update dus.

Eerst zal ik u even snel kennis laten maken met de spelers van wie u dit jaar kunt genieten. Allereerst zijn Mirte, Fleur, Kris en Justin de overgebleven vedettes van vorig jaar. Daarnaast zijn Fenna en Ellen overgekomen vanuit de B1. Carel en Joël zijn dit jaar ook van de partij, net als Anne die de geblesseerde Fleur vervangt. Tot slot mogen we één nieuw gezicht welkom heten dit jaar: Kjell. Hij is van Unitas overgekomen en completeert dit leuke, talentvolle gezelschap.

De A1 mocht de competitie dus gelijk aftrappen met een derby. De strijd die bij DVO-Dalto hoort was zeker aanwezig. Het weer dat bij een mooie pot korfbal hoort was echter niet van de partij. Daardoor had deze wedstrijd helaas meer weg van een waterpolowedstrijd en was het lastig om met mooi korfbal te winnen. De verdediging stond echter als een huis en ondanks dat het weer zijn steentje bij zal hebben gedragen, was het ook zeker onze verdienste dat DVO maar drie keer tot scoren kwam in de eerste helft. Er werden heel weinig kansen weggegeven en zelf creëerden we veel mooie mogelijkheden, waarvan er wel maar zes invlogen…

In de tweede helft kwam DVO scherp (en met nieuwe droge shirtjes) uit de kleedkamer en voor we het wisten werd de stand bijna weer gelijk getrokken. 5-6. Nadat wij in de time-out de koppen weer de goede kant op hadden gezet en ook de nieuwe droge shirts van DVO weer zeiknat waren, konden we de controle over de wedstrijd weer terug nemen. Met nog wat fijne goals en volwassen spel werd de wedstrijd keurig over de streep getrokken. 8-11 was de eindstand. Fijn om mee te beginnen en hopen op beter weer tegen Tempo.

Dat betere weer kwam er gelukkig tegen Tempo. Om 11 uur ’s ochtends scheen het zonnetje heerlijk op De Woerd. De afgelopen week was er getraind op een duidelijk, goed tactisch plan en met het vertrouwen zat het wel goed. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar daarna waren wij de baas op veld. De foutjes in de verdediging werden er uit gehaald en daardoor wist Tempo weinig kansen te creëren. De aanvallen in het vak van Kris & Co liepen daarentegen als een trein en dan weet je wel hoe laat het is. Tijd om te genieten.

In het andere vak gingen de aanvallen ietsje minder makkelijk, maar met degelijk korfbal kun je ook kansen creëren en zo konden we met een voorsprong van 14-6 gaan rusten.

De tweede helft werd eigenlijk voor spek en bonen gespeeld, wat helaas ook terug te zien was in ons spel. Tempo kwam makkelijker tot scoren doordat wij focus verloren in de verdediging. Aanvallend bleven de goals wel makkelijk vallen, dus kwam de zege nooit in gevaar. Aan het einde van de wedstrijd kon er nog volop gewisseld worden. Mede door deze wissels kwam er een mooie overwinning op het scorebord te staan, 28-17.

Al met al een goede start van het seizoen, met veel aanknopingspunten voor de toekomst. Als u afgelopen zaterdag de moeite hebt genomen om als supporter te genieten van onze wedstrijd, dan willen wij u hartelijk bedanken. Als u er niet bij was zaterdag, vergeven wij u dit deze keer.

Wij zien jullie allemaal graag tijdens onze volgende thuiswedstrijd op zaterdag 28 september om 11.00! De tegenstander is dan TOP A1 uit Sassenheim.

Joël

Foto’s Carel sr